25 Labuan orphans taken on a shopping spree for hari raya [ 11m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Bekas jurufoto Bernama meninggal dunia

KUANTAN, 25 Mei (Bernama) --  Bekas jurufoto Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Manan Ahmad, 71, meninggal dunia di kediamannya di Sungai Karang Darat di sini, pukul 4.15 pagi ini, akibat serangan jantung.

Tarik lebih banyak pelaburan asing untuk tingkatkan ekonomi, kukuhkan ringgit - Dr Mahathir

LANGKAWI, 25 Mei (Bernama) -- Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kerajaan akan menarik lebih banyak pelaburan asing untuk meningkatkan ekonomi negara dan seterusnya mengukuhkan ringgit.

Pelajar 14 tahun antara ditahan dalam Op Samseng Jalanan

ALOR SETAR, 25 Mei (Bernama) -- Seorang pelajar berusia 14 tahun adalah antara 50 orang yang ditahan dalam Op Samseng Jalanan Daerah Padang Terap di persimpangan Pong Manis/Pong Utara dekat Kuala Nerang, semalam.

Agong beriltizam akan teruskan legasi, sifat perikemanusiaan Sultan Ahmad Shah

KUALA LUMPUR, 25 Mei (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah hari ini beriltizam akan meneruskan legasi dan sifat perikemanusiaan Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta'in Billah.

Empat maut, seorang cedera dalam kemalangan di Kuala Nerus

KUALA NERUS, 25 Mei (Bernama) -- Empat maut manakala seorang lagi cedera dalam satu kemalangan melibatkan dua buah kenderaan di Kampung Sungai Ikan, di sini pagi tadi.

Sebanyak 16.2 peratus responden di KL beritahu keadaan kewangan mereka semakin merosot

KUALA LUMPUR, 25 Mei (Bernama) -- Satu kaji selidik yang dijalankan UCSI Poll Research Centre mengenai indeks sentimen pengguna baru-baru ini mendapati 16.2 peratus responden memberitahu bahawa aspek kewangan mereka menjadi semakin buruk sejak 12 bulan lepas.

Aminuddin lawat lima mangsa kemalangan bas di Jelebu

SEREMBAN, 25 Mei (Bernama) -- Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Aminuddin Harun hari ini meluangkan masa kira-kira setengah jam di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) di sini bagi melawat mangsa yang terlibat dalam kemalangan sebuah bas dan sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV), Nissan X-Trail di Jalan Pantai-Bukit Tangga, Jelebu, dua hari lepas.