Goh Soon Huat-lai Shevon Jemie Mara Ke Suku Akhir Perodua Malaysia Masters 2019 Selepas Tewaskan Takura Hoki-wakana Nagahara (jepun) 21-13, 21-19 | 

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


SKMM pantau kandungan dan maklumat terhadap institusi raja dalam media sosial

PUTRAJAYA, 17 Jan (Bernama) – Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan memantau kandungan dan maklumat yang disebarkan dalam media sosial terhadap institusi raja di negara ini khususnya menjelang pemilihan dan pertabalan Yang di-Pertuan Agong Ke-16, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia Gobind Singh Deo.

KPKT kaji tambah baju kalis api untuk bomba

KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) sedang mengkaji keperluan untuk mendapatkan 9,000 baju kalis api untuk kegunaan pasukan bomba menerusi tender terbaru, berbanding rancangan asal hanya 6,000 unit.

Penghantar barang dituduh miliki rokok tidak berkastam

ALOR SETAR, 17 Jan (Bernama) – Seorang penghantar barang dihadapkan di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan memiliki 1,300 paket rokok iaitu 22,080 batang rokok pelbagai jenama yang tidak berkastam dengan duti import berjumlah RM4,416 pada 16 Jan lepas.

Ustazah Hilang: Kementerian Pendidikan tunggu laporan JPN Pulau Pinang

KUALA TERENGGANU, 17 Jan (Bernama) -- Kementerian Pendidikan akan menunggu laporan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pulau Pinang berhubung kehilangan seorang ustazah yang mengajar di Sekolah Kebangsaan Genting di Pulau Pinang pada Isnin lepas.

Tiga beranak maut kemalangan di Gua Musang

GUA MUSANG, 17 Jan (Bernama) -- Tiga beranak maut apabila kereta Produa Viva yang dinaiki mereka merempuh sebuah lori sarat muatan barang runcit di Kilometer 63, Jalan Gua Musang-Kuala Krai, di sini, pagi tadi. 

Persatuan mahasiswa desak faedah diskaun bayaran balik PTPTN dikembalikan

KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Mahasiswa Nasional mendesak Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) mengembalikan semula faedah diskaun kepada mahasiswa dalam melunaskan pinjaman pendidikan mereka.

Thaipusam: Polis nasihat orang ramai patuhi undang-undang

KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Polis menasihatkan orang ramai supaya mematuhi undang-undang sempena perarakan perayaan Thaipusam yang akan bermula pada Sabtu ini.