malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia


 

APMM temui petunjuk baharu kesan tekong, awak-awak dikhuatiri lemas

ALOR SETAR, 18 Mac (Bernama) -- Pasukan mencari dan menyelamat (SAR) Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menemui petunjuk baharu dalam usaha mengesan seorang tekong bersama dua awak-awak yang dikhuatiri lemas di sekitar Pulau Payar, dekat Langkawi.

 

Majlis Daerah Bagan Datuk kini beroperasi - Zahid

BAGAN DATUK, 18 Mac (Bernama) -- Majlis Daerah Bagan Datuk (MDBD) kini secara rasmi mengambil alih peranan Majlis Perbandaran Teluk Intan (MPTI) dalam hal ehwal pentadbiran daerah tersebut.

 

Hasil siasatan kebakaran IPFN dijangka siap dua minggu lagi

ALOR GAJAH, 18 Mac (Bernama) -- Hasil siasatan punca kebakaran dan nilai kerosakan stor Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN) di Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang terlibat dalam kebakaran semalam dijangka akan diketahui secara rasmi dalam masa dua minggu lagi, kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam.

 

Pemandu lori warga Malaysia ditahan, terlibat kemalangan maut di Danok

SADAO, 18 Mac (Bernama) -- Seorang pemandu lori tangki warga Malaysia ditahan Polis Thailand selepas kenderaannya terlibat dengan kemalangan jalan raya yang mengakibatkan seorang penunggang motosikal maut manakala pemboncengnya cedera parah.

 

MBM teruja menanti pengumuman Manifesto BN

PUTRAJAYA, 18 Mac (Bernama) -- Majlis Belia Malaysia (MBM) tidak sabar untuk mendengar intipati Manifesto Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang dijadual dibentangkan bulan depan dengan fokus diberikan kepada keperluan golongan muda.

 

Malaysia gigih banteras pemerdagangan manusia - Nur Jazlan

JOHOR BAHRU, 18 Mac (Bernama) -- Laporan Tahunan Pemerdagangan Orang (TIP) 2017 Amerika Syarikat yang meletakkan Malaysia di Tahap 2 menunjukkan negara itu mengiktiraf usaha membanteras pemerdagangan manusia yang dijalankan Kementerian Dalam Negeri (KDN).

 

Kerjasama ECERDC dan Yayasan Mykasih tingkatkan taraf hidup masyarakat Orang Asli

JELI, 18 Mac (Bernama) -- Kerjasama antara Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) dan Yayasan MyKasih mampu meningkatkan taraf ekonomi, pendidikan dan kesihatan masyarakat Orang Asli di negeri ini, kata Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.