70 olive ridley turtle hatchlings set free in Penang [ 6m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Pulau Pinang akan mengalu-alukan pelaburan dalam hospital baharu

Sektor pelancongan perubatan Pulau Pinang akan menerima rangsangan susulan pelabur berpotensi merancang untuk melabur dalam hospital swasta baharu di sini.

13 kes kebakaran terbuka berlaku di Pahang setakat 6 petang

Sebanyak 13 kes kebakaran terbuka direkodkan berlaku di  Pahang sehingga pukul 6 petang tadi melibatkan tiga daerah di negeri ini.

GPM komited bantu mangsa gempa bumi di Lombok

Daripada Siti Zanariah Nor Zin

Global Peace Mission (GPM) Malaysia menyatakan komitmen akan menghantar bantuan susulan kepada mangsa gempa bumi di Lombok.

Barangan tiruan bernilai lebih RM36,000 dirampas

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) cawangan Taiping menyita 635 pelbagai barangan tiruan berjenama antarabangsa bernilai lebih RM36,000 dalam satu operasi di Kamunting, semalam.

Program "Perjalanan ke Dunia Prasarana" kenalkan pelajar kepada pengangkutan awam

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) akan menganjurkan program khas “Perjalanan ke Dunia Prasarana” atau Journey to the World of Prasarana sempena cuti sekolah yang bermula minggu depan.

Murid tahun satu maut dilanggar van sekolah

Seorang murid tahun satu maut dilanggar van sekolah yang dinaikinya selepas mangsa berlari di hadapan kenderaan itu dalam kemalangan di Tingkat Paya Terubong, di sini hari ini.

70 anak penyu terancam berjaya dilepaskan di Pulau Pinang

Jabatan Perikanan Pulau Pinang hari ini melepaskan 70 ekor anak penyu lipas yang berusia seminggu di pantai Gertak Sanggul dekat sini, bagi tujuan memelihara hidupan akuatik itu daripada pupus.