Basmi AIDS: Terbuka dalam membincangkan pendidikan sex [ 10m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Basmi AIDS: Terbuka dalam membincangkan pendidikan sex

KUALA LUMPUR 10 Dis -- Masyarakat sepatutnya membincangkan mengenai pendidikan seks secara jujur, sebagai satu cara untuk membasmi HIV dan AIDS menjelang 2030, selaras dengan usaha dilakukan Kementerian Kesihatan.

Kerajaan berusaha memajukan agenda hak asasi manusia

KUALA LUMPUR, 10 Dis -- Sempena sambutan Hari Hak Asasi Manusia 2019 di seluruh dunia hari ini, Malaysia boleh berbangga dengan langkah yang diambil untuk memajukan agenda hak asasi manusia di dalam negara.

Polio: 75 peratus tidak tunjuk gejala jangkitan

KUALA LUMPUR, 10 Dis -- Hampir 75 peratus daripada mereka yang dijangkiti virus polio tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda gejala tersebut, kata Pakar Perunding Perubatan Kesihatan Awam, Kementerian Kesihatan Dr Rohani Jahis.

MB Selangor dahului penerima darjah kebesaran Selangor

KLANG, 11 Dis (Bernama) -- Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari mendahului senarai 91 penerima darjah dan bintang kebesaran Selangor sempena ulang tahun Hari Keputeraan ke-74 Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, hari ini.

AMK buat laporan polis berhubung dakwaan perancangan kekecohan kongres

MELAKA, 10 Dis  -- Angkatan Muda Keadilan (AMK) hari ini membuat dua laporan polis berhubung penularan tangkap skrin, mesej dalam aplikasi kumpulan Whatapps, yang didakwa adanya perancangan kekecohan pada Kongres Nasional AMK 2019, di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), 6 Dis lepas.

Raja Permaisuri Agong lawat sekolah sulaman diraja di UK

LONDON, 10 Dis  -- Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah hari ini berkenan melawat The Royal School of Needlework (RSN) di Hampton Court Palace, yang merupakan sebuah pusat kecemerlangan antarabangsa untuk seni sulaman tangan.

Perlis umum bayaran khas RM600 kepada penjawat awam negeri

KANGAR, 10 Dis  -- Kerajaan Perlis hari ini mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM600 kepada penjawat awam negeri itu dari Gred 1 hingga 54.