Perhalusi syor lebar, panjangkan Tambak Johor [ 2m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Perhalusi syor lebar, panjangkan Tambak Johor

PUTRAJAYA, 22 Ogos -- Jawatankuasa Khas Mengenai Kesesakan di Tambak Johor bersetuju memperhalusi cadangan supaya Tambak Johor dilebar dan dipanjangkan bagi menyelesaikan isu tersebut.

Keputusan SPM ulangan 2019 pada Rabu depan

PUTRAJAYA, 22 Ogos -- Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Ulangan 2019 membabitkan 9,827 calon akan dikeluarkan pada 28 Ogos ini.

KHM intai kerjasama dengan universiti tempatan buka peluang pengajian

KUALA LUMPUR, 22 Ogos -- Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) dengan kerjasama Majlis Sukan Negara (MSN) bakal merangka perjanjian dengan beberapa universiti tempatan bagi membuka peluang kepada pemain hoki muda melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Kementerian Kewangan A.Saudi, Putera Faisal masuk RM642 juta dalam akaun Najib - Saksi

KUALA LUMPUR, 22 Ogos (Bernama) -- Seorang pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia  (SPRM) hari ini mengesahkan bahawa terdapat kemasukan dana sebanyak RM642 juta daripada Kementerian Kewangan Riyadh (Arab Saudi) dan Putera Faisal Turki ke dalam akaun bank peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dua sekolah ditutup di Sarawak akibat jerebu

MIRI, 22 Ogos (Bernama) -- Seramai 1,906 murid termasuk 50 murid prasekolah dari dua sekolah rendah tidak dapat meneruskan sesi persekolahan hari ini kerana sekolah terpaksa ditutup berikutan keadaan jerebu semakin teruk di kawasan Kuala Baram.

Tertuduh kes tetak ketua polis Besut, mengaku tidak bersalah

KUALA TERENGGANU, 22 Ogos (Bernama) -- Seorang lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan mencederakan Ketua Polis Daerah Besut Supt Mohd Zamri Mohd Rowi, minggu lepas.

Buruh warga Indonesia maut terjatuh dari tingkat tiga bangunan sekolah

JOHOR BAHRU, 22 Ogos (Bernama) -- Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) Johor sedang menjalankan siasatan terhadap kejadian seorang buruh warga Indonesia yang tergelincir dan jatuh dari tingkat tiga ketika hendak memasang bumbung dan siling di sebuah blok bangunan Sekolah Kebangsaan Taman Sutera, di sini, Ahad lepas, sehingga mengakibatkan maut.