malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Persetujuan kabinet turun had umur mengundi langkah tepat

Persetujuan Kabinet meminda Perlembagaan Persekutuan bagi menurunkan umur kelayakan mengundi daripada 21 tahun kepada 18 tahun merupakan langkah yang tepat pada masanya.

 

Pasangan suami isteri warga Thai ditahan sembunyi pistol dalam treler

Sepasang suami isteri warga Thailand ditahan kerana menyembunyikan sepucuk pistol dalam sebuah treler yang dinaiki mereka ketika sekatan jalan raya oleh anggota Agensi Kawalan Sempadan Negara (AKSEM) di Kilometer 1.1, Bukit Kayu Hitam, tengah hari tadi. 

 

Disyaki jual arak tidak bercukai 3 ditahan di Johor

Polis menahan dua lelaki serta seorang wanita warga tempatan dan merampas 311 tin arak pelbagai jenama yang tidak bercukai dalam serbuan di kawasan penempatan warga asing dan premis-premis sekitar bandar raya ini, petang semalam.

 

Gubal akta lindungi mangsa gangguan Seksual WAO

Pertubuhan Pertolongan Wanita (WAO) menggesa kerajaan menggubal Akta Gangguan Seksual bagi melindungi mangsa gangguan seksual.

 

Isu keselamatan Sabah tugas berat kepimpinan kerajaan negeri

Isu keselamatan Sabah merupakan tugas berat yang perlu digalas kepimpinan kerajaan negeri yang baharu, kata Timbalan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Wilfred Madius Tangau

 

Operasi SAR hari kelima masih gagal temui mangsa hilang

Operasi mencari dan menyelamat (SAR) yang masuk hari ke-5 mengesan seorang remaja lelaki yang dilaporkan hilang di Gunung Singai sejak 17 Sept lepas ditangguhkan pada jam 5.50 petang tadi.

 

Nepal kaji semula program orientasi susulan insiden minuman keras ragut tujuh nyawa pekerjanya di M'sia

Oleh Nur Ashikin Abdul Aziz

Kedutaan Nepal di Malaysia akan mengkaji semula program orientasi semasa ke atas pekerja dari negara itu yang berada di sini susulan insiden pengambilan minuman beralkohol berbahaya yang meragut tujuh nyawa rakyatnya di sekitar Lembah Kelang.