Sambutan Tahun Baharu Cina serlah keutuhan perpaduan kaum - Dr Xavier [ 5h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Sambutan Tahun Baharu Cina serlah keutuhan perpaduan kaum - Dr Xavier

KUALA LANGAT, 22 Jan -- Rakyat Malaysia perlu menggunakan sambutan Tahun Baharu Cina sebagai platform untuk menunjukkan kesepaduan dan perpaduan kaum di negara ini masih utuh, kata Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli  Datuk Dr Xavier Jayakumar.

Perkataan koperasi pada nama kementerian satu pengiktirafan - Angkasa

KUALA LUMPUR, 22 Jan -- Penambahan perkataan koperasi pada nama Kementerian Pembangunan Usahawan merupakan satu pengiktirafan kepada gerakan koperasi yang juga merupakan penyumbang kepada pembangunan sosioekonomi rakyat. 

Awas penyamun menyamar kontraktor TNB - Polis

KUALA LUMPUR, 22 Jan -- Polis memburu seorang lelaki tempatan dipercayai menyamar sebagai kontraktor Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang giat membuat pemeriksaan di premis sebelum mencuri dan menyamun barang berharga.

King of Smule, Khai Bahar ke Istana Budaya

KUALA LUMPUR, 22 Jan -- Khai Bahar, penyanyi yang bakatnya dicungkil daripada aplikasi Smule, akan ke pentas Istana Budaya menerusi konsert solonya, ‘Khai Bahar: Dari Smule ke Pentas Dunia’ pada Mac ini.

Imigresen pastikan trafik di BSI, KSAB berjalan lancar sepanjang Tahun Baru Cina

JOHOR BAHRU, 22 Jan -- Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) mengambil lapan langkah proaktif bagi menangani kesesakan trafik di dua pintu masuk negara di sini berikutan cuti panjang sempena perayaan Tahun Baharu Cina.

Letupan kuat di Gua Musang adalah daripada latihan jet pejuang - Polis

GUA MUSANG, 22 Jan -- Polis Gua Musang meminta penduduk tidak panik apabila mendengar letupan kuat sekitar sini hari ini kerana ia merupakan sebahagian daripada siri latihan jet pejuang di daerah berkenaan.

Artifak Gunung Pulai mampu tarik pelancong - Mukhriz

ALOR SETAR, 22 Jan -- Kerajaan Negeri merancang untuk menjadikan Gunung Pulai di Baling sebagai satu lagi tarikan pelancongan di Kedah susulan penemuan lebih 100 artifak prasejarah zaman Paleolitik yang dianggarkan berusia 17,000 tahun oleh Jabatan Warisan Negara (JWN) baru-baru ini.