malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Bersederhana sambutan Maulidur Rasul di Palu

KOTA PALU (Sulawesi), 20 Nov (Bernama) -- Gempa bumi dan tsunami yang menimpa masyarakat Palu sejak 28 Sept lepas, sedikit pun tidak mematahkan semangat mereka untuk mengisi sambutan Maulidur Rasul hari ini walaupun dalam keadaan serba sederhana.

 

Siling kapur ruang pameran Planetarium Melaka runtuh

MELAKA, 20 Nov (Bernama) -- Sebahagian siling kapur di ruang pameran Planetarium Melaka runtuh dalam kejadian hujan lebat dan ribut di Ayer Keroh di sini hari ini.

 

Polis Thailand berkas rakyat Malaysia disyaki menipu

BANGKOK, 20 Nov (Bernama) – Sangkaan seorang lelaki berusia 60 tahun yang dikehendaki pihak berkuasa Malaysia kerana disyaki terlibat dengan kes penipuan urus niaga hartanah bahawa dia dapat meloloskan diri sekiranya melarikan diri ke Thailand, ternyata meleset.

 

Malaysia-Thailand cari jalan terbaik selesai isu selatan Thai

BANGKOK, 20 Nov (Bernama) -- Menteri Pertahanan Mohamad Sabu yang tiba di sini hari ini, untuk lawatan rasmi pertamanya ke Thailand, berkata kedua-dua negara mahu melakukan usaha terbaik dalam mencari jalan penyelesaian terhadap konflik di selatan Thai.

 

Polis tumpas kumpulan curi barangan dalam kenderaan di Kluang

KLUANG, 20 Nov (Bernama) -- Polis menumpaskan satu kumpulan memecah kenderaan dan mencuri barangan di dalamnya, sekali gus menyelesaikan tujuh kes sejak Oktober lalu di daerah ini selepas menangkap empat anggota geng itu di sini semalam.

 

Lima penjenayah samun kedai emas ditembak, seorang anggota polis cedera

KUALA LUMPUR, 20 Nov (Bernama) -- Lima daripada enam penjenayah bersenjatakan kapak, parang dan pistol yang menyamun kedai emas di sebuah pasar raya di Kuchai Lama di sini hari ini, mati ditembak dalam kejadian berbalas tembak dengan polis.

 

Jumlah mangsa banjir di Melaka menurun petang ini

MELAKA, 20 Nov (Bernama) – Jumlah mangsa banjir di Melaka terus menurun kepada 775 orang daripada 169 keluarga setakat 5 petang ini, berbanding 987 mangsa melibatkan 274 keluarga pada tengah hari tadi.