malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia


 

Krisis air Selangor ancam kesihatan awam - Presiden Sukarelawan

KUALA LUMPUR, 17 Mac (Bernama) -- Krisis bekalan air yang melanda beberapa kawasan di Selangor baru-baru ini boleh membawa ancaman yang serius kepada kesihatan awam, kata Presiden Sukarelawan Malaysia Isham Jalil.

 

4,789 aduan masalah perkhidmatan komunikasi tahun lepas

KOTA KINABALU, 17 Mac (Bernama) -- Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia (CFM) menerima sebanyak 4,789 aduan berkaitan masalah perkhidmatan telekomunikasi dan multimedia di seluruh negara sepanjang tahun lepas.

 

Menteri Komunikasi dan Multimedia hadir Konsert Pesona RTM

KOTA KINABALU, 17 Mac (Bernama) -- Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak menghadiri Konsert Pesona anjuran Jabatan Penyiaran Sabah sempena Karnival Sehati @ RTM, di sini malam ini.

 

Undang-undang pencegahan senjata ampuh perangi keganasan - PM

Daripada Kamarul Ariffin Md Yassin

SYDNEY, 17 Mac (Bernama) -- Undang-undang pencegahan yang ada di Malaysia merupakan senjata ampuh yang berkesan dalam memerangi keganasan selain mencegah kemungkinan berlakunya keganasan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

 

Pembantu makmal rugi RM58,290 diperdaya sindiket Macau Scam

KUANTAN, 17 Mac (Bernama) -- Seorang pembantu makmal kerugian RM58,290 setelah diperdaya anggota sindiket Macau Scam yang menyamar sebagai pegawai polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Terengganu pada 8 Mac lalu.

 

Kebakaran stor: HKL adakan mesyuarat strategi kontingensi

KUALA LUMPUR, 17 Mac (Bernama) -- Jabatan Kecemasan Hospital Kuala Lumpur (HKL) akan mengadakan mesyuarat 'maklum balas' bersama pengurusan tertinggi HKL bagi menetapkan strategi kontingensi berhubung kebakaran di stor penyimpanan peralatan Jabatan Patologi di Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN) di HKL hari ini.

 

Badan Peguam gesa kerajaan tubuh RCI kes Wang Kelian

KUALA LUMPUR, 17 Mac (Bernama) -- Badan Peguam Malaysia hari ini menggesa kerajaan menubuhkan suruhanjaya siasatan diraja bagi menyiasat kewujudan kem pemerdagangan manusia dan kubur di kawasan berbukit Wang Kelian di Perlis, tiga tahun lalu.