Man seriously hurt after pet macaque bit him [ 4h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Rakyat Malaysia di Brunei berbesar hati bertemu Agong

BANDAR SERI BEGAWAN, 18 Ogos (Bernama) -- Rasa berbesar hati dan teruja. Perasaan itu dizahirkan rakyat Malaysia yang bermastautin di Brunei apabila berpeluang bertemu Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, di sini malam ini.

Singapura akan lanjut umur persaraan perkhidmatan awam kepada 65 tahun pada 2021 - Lee

SINGAPURA, 18 Ogos (Bernama) --  Singapura akan melanjutkan umur persaraan untuk perkhidmatan awam republik itu kepada 65 tahun pada 2021 berbanding 62 tahun sekarang.

'Raja Pari' buktikan kehebatan di Pantai Sepat

KUANTAN, 18 Ogos (Bernama) -- Eksekutif swasta Muhammad Zawawi Zakaria membuktikan jolokan 'Raja Pari' kepadanya bukan ungkapan kosong apabila merangkul dua tempat pertama pertandingan memancing Tourism Malaysia Surfcasting Tour 2019 A Journey To Visit Malaysia 2020. 

Rakyat Malaysia perlu kekalkan nama baik, imej negara - Titah Agong

BANDAR SERI BEGAWAN, 18 Ogos (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bertitah rakyat Malaysia tidak kira di mana sahaja berada hendaklah terus mengekalkan nama baik dan imej negara dengan mengamalkan etika kerja mulia serta menghormati undang-undang dan budaya tempatan.

Mahasiswa UiTM N. Sembilan bantu bina Masjid Al-Musyarah

SEREMBAN, 18 Ogos (Bernama) -- Seramai 30 pelajar Persatuan Islam Universiti Teknologi Mara (UiTM) Cawangan Negeri Sembilan akan berlepas ke Padang, Indonesia, esok, untuk menyertai Misi Kemanusiaan Masjid Al-Musyarah.

Kapal Pengawas Perikanan Indonesia bebaskan bot nelayan tempatan ditahan di sempadan perairan

LUMUT, 18 Ogos (Bernama) -- Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) berjaya membebaskan sebuah bot nelayan tempatan bersama empat kru yang ditahan kapal Pengawas Perikanan Indonesia di kedudukan 26.4 batu nautika tenggara Pulau Jarak di sini, hari ini. 

Dua anggota polis ditahan bantu kes peras ugut

GEORGE TOWN, 18 Ogos (Bernama) -- Dua anggota polis ditahan bagi membantu siasatan berhubung satu laporan polis oleh seorang pemandu lori yang mendakwa diperas ugut dua lelaki berkenaan dalam kejadian di Balai Polis Jelutong, di sini semalam.