malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Bekas KSN Abdullah Ayub meninggal dunia

KUALA LUMPUR, 13 Dis (Bernama) -- Bekas Ketua Setiausaha Negara Tun Abdullah Ayub, 92, meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) di sini awal hari ini.

 

Saifuddin seru negara anggota WUAA kongsi penemuan dengan Malaysia

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail menyeru negara-negara anggota Kesatuan Pertanian Sedunia (WUAA) untuk berkongsi penemuan dan cadangan yang relevan dengan Malaysia dalam menangani kemiskinan, ketidakstabilan makanan dan kelaparan.

 

PDRM umum pertukaran dua pegawai kanan

KUALA LUMPUR, 12 Dis (Bernama) -- Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini mengumumkan pertukaran dua pegawai kanannya berkuat kuasa 16 Jan depan.

 

Osman Bakar diumum penyandang baharu Kursi Al-Ghazali ISTAC

KUALA LUMPUR, 12 Dis (Bernama) -- Bekas Pengarah Pusat Pengajian Islam Sultan Omar Ali Saifuddien, Universiti Brunei, Datuk Dr Osman Bakar dilantik sebagai Penyandang Kedua Kursi Al-Ghazali dalam Pemikiran Islam, Institut Antarabangsa Tamadun Islam dan Dunia Melayu (ISTAC).

 

YSS lancar program bincang hala tuju, tambah baik misi sukarelawan

BANGI, 12 Dis (Bernama) -- Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS) melancarkan Program Pembangunan Kepemimpinan Sukarelawan (VLDP) dan ‘Alumni Strategic Retreat (ASR)' YSS-ASEAN, bermula hari ini hingga 17 Dis depan.

 

Tun M harap kerjasama Proton-Geely akan mengeluarkan kereta Malaysia sebenar

KUALA LUMPUR, 12 Dis (Bernama) -- Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berharap kerjasama antara Proton Holdings Bhd dan Zhejiang Geely Holdings Group (Proton-Geely) akan mengeluarkan kereta Malaysia sebenar pada masa depan.

 

Angin kencang, laut bergelora hingga Ahad

KUALA LUMPUR, 12 Dis (Bernama) – Angin kencang timur laut berkelajuan 50 hingga 60km sejam dengan ombak setinggi 4.5 meter diramal berlaku di kawasan perairan Samui dan utara Condore sehingga Ahad ini (16 Dis).