malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Kementerian Industri Utama mulakan misi minyak sawit, getah

Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Mohd Akin akan mengetuai misi ekonomi dan pelaburan minyak sawit dan getah ke Mesir, Maghribi dan Colombia pada 21-29 Sept, 2018.

 

Shopee catatkan pertumbuhan 86.7 peratus palam jumlah pagangan jenama

Platform e-dagang, Shopee, mencatatkan pertumbuhan 86.7 peratus dalam bilangan jenama yang tersedia di Shopee Mall, naik kepada 560 jenama daripada hanya 300 pada tahun lepas, kata Pengarah Urusan Serantau Ian Ho. 

 

Individu perlu terap tiga ciri utama untuk berjaya - Gabenor BNM

Penguasaan atau kepakaran itu bukan sekadar membabitkan pengumpulan maklumat. Sebaliknya, ia lebih kepada kemampuan memahami kaitan antara situasi kompleks dan perubahan.

 

TM ulangi komitmen tangani isu Streamyx

Telekom Malaysia Bhd (TM) mengulangi komitmennya untuk menangani isu Streamyx yang dihadapi pelanggannya dengan cara yang lebih komprehensif.

 

Honda Malaysia selesaikan 90 peratus penggantian beg udara Takata

Honda Malaysia Sdn Bhd sudah menggantikan lebih daripada 236,800 unit inflator beg udara Takata dalam kenderaan yang terjejas atau nisbah 90 peratus siap menjelang 20 Sept lepas. 

 

Keuntungan bersih KESM industries turun kepada RM39.34 juta

Keputusan kami terjejas akibat krisis bekalan bahan dan keluaran rendah daripada peranti baharu kami dan kelewatan sementara ini menjejaskan kemajuan pengembangan kami.

 

United Plantation meterai janji niaga bernilai RM413.57 juta dengan Pinehill Pacific

United Plantations Bhd (UP) memeterai tiga perjanjian jual dan beli bersyarat untuk membeli tanah seluas 3641.82 hektar berserta dengan lengkapan di Hilir Perak daripada kumpulan syarikat Pinehill Pacific Bhd (PPB) dengan bayaran tunai sebanyak RM413.57 juta.