Semua agensi keselamatan digesa tingkat kesiapsagaan untuk sidang kemuncak Asean - TPM thailand [ 2h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


KXP holding belum mohon swapping tanah Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim

ALOR SETAR, 21 Okt  -- KXP AirportCity Holding Sdn Bhd masih belum mengemukakan permohonan 'swapping’ bagi menggantikan status Tanah Rizab Melayu (TRM) untuk tujuan pembangunan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim (KXP).

MATRADE anjur misi pertingkat perdagangan, pelaburan dengan Mesir

KUALA LUMPUR, 21 Okt -- Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) menganjurkan Misi Peningkatan Eksport (EAM) ke Mesir, destinasi pelaburan ketiga terbesar Malaysia di Afrika, mulai hari ini sehingga 25 Okt, 2019.

Manulife lancar Dana Ekuiti ASEAN

KUALA LUMPUR, 21 Okt -- Manulife Asset Management Services Bhd telah melancarkan Dana Ekuiti ASEAN Manulife bagi memenuhi permintaan para pelabur yang mahu memanfaatkan peluang besar daripada peningkatan kepentingan, ekonomi, pelaburan dan jumlah penduduk di rantau itu.

MITI pastikan Malaysia elak sekatan AS

KUALA LUMPUR, 21 Okt -- Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) akan mengambil tindakan yang wajar terhadap mana-mana syarikat, termasuk pengeluar sijil yang tidak mengikut piawaian, yang menggunakan Malaysia sebagai pusat pemindahan untuk mendapatkan sijil asal bagi barangan buatan mereka untuk dieksport ke Amerika Syarikat (AS).

Pembinaan Pavilion Malaysia di Ekspo Dubai 2020 bermula Disember

DUBAI, 21 Okt -- Pembinaan Pavilion Malaysia di Ekspo Dubai 2020 yang dijangkakan bermula pada Disember tahun ini, dijangka siap pada Julai 2020.

Unit Serba Dinamik akan lancar platform kandungan di Asia dan Afrika

CYBERJAYA, 21 Okt -- Anak syarikat milik penuh Serba Dinamik Holdings Bhd, Serba Dinamik IT Solutions (SDIT), akan melancarkan platform perkongsian kandungan dalam talian berasaskan awan di Indonesia, India, Qatar dan beberapa negara Afrika pada tahun depan.

Skor CQ bon pasaran pesat membangun terus susut - Moody's

KUALA LUMPUR, 21 Okt -- Skor kualiti kovenan (CQ) bagi bon pasaran pesat membangun (EM) di peringkat global susut dalam tempoh enam bulan berakhir pada 30 Sept, 2019, namun ia kekal lebih kukuh berbanding bon terbitan bukan EM seperti Eropah, Timur Tengah dan Afrika (EMEA) dan Amerika Utara, demikian menurut laporan terbaharu Moody's Investors Service.