malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Ekovest meterai perjanjian pengurusan hotel dengan Melia Hotels International

KUALA LUMPUR, 9 Dis (Bernama) -- Ekovest Bhd menandatangani perjanjian pengurusan hotel untuk tempoh 15 tahun dengan rangkaian hotel terbesar di Sepanyol, Meliá Hotels International, untuk menguruskan suite hotelnya dalam pembangunan EkoCheras.

 

Hackathon CIMB bangunkan bakat muda digital di ASEAN

KUALA LUMPUR, 9 Dis (Bernama) -- Hackathon 3D Conquest pertama CIMB Group Holdings Bhd (CIMB) merupakan sebahagian daripada usaha kumpulan itu untuk mengenal pasti dan membangunkan bakat muda digital di ASEAN.

 

AirAsia akan sedia penerbangan khas ke Hanoi - Tony Fernandes

KUALA NERUS, 9 Dis (Bernama) -- Penyokong Harimau Malaya berpeluang ke Hanoi dengan menaiki penerbangan khas AirAsia sempena aksi final kedua Piala AFF Suzuki 2018, Sabtu ini.

 

Platform e-dagang perlu tingkatkan usaha bagi lindungi maklumat pengguna

Oleh HARIZAH HANIM MOHAMED

Landskap siber Malaysia berkembang dengan pesat, pertumbuhan yang tinggi dicatatkan dalam segmen e-dagang tahun ke tahun, bagaimanapun, sektor ini turut memberi ancaman yang besar kepada pengguna berikutan maklumat peribadi dan kewangan mudah terdedah kepada kecurian dan kebocoran data.

 

Bon Samurai bukti keyakinan kukuh Jepun terhadap Dr Mahathir

Oleh Azman Ujang

Pakej bantuan kewangan Jepun kepada Malaysia termasuk penerbitan Bon Samurai, merupakan bukti keyakinan kukuh negara itu terhadap kepimpinan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

Aliran dana asing tidak catat perubahan ketara - penganalisis

Oleh Harizah Hanim Mohamed & Siti Noor Afera Abu

Aliran dana asing ke dalam ekuiti tempatan masih tidak banyak berubah pada fasa akhir 2018 walaupun ramai yang sebaliknya berpandangan positif terhadap prospek yang bakal disaksikan pada tahun depan.

 

Matrade gesa usahawan belia manfaatkan peluang dalam perdagangan antarabangsa

KUALA LUMPUR, 8 Dis (Bernama) – Golongan belia Malaysia perlu mengikuti perkembangan terkini dalam eksport dan menjadikan perdagangan antarabangsa sebagai agenda utama mereka berikutan banyak usahawan yang berjaya masih menumpukan kepada perniagaan domestik.