"Tak pernah dengar angin sekuat itu" - Mangsa ribut [ 1m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Kementerian Pembangunan Usahawan cadang pembangunan industri halal di bawahnya

KOTA BHARU, 17 Ogos (Bernama) -- Kementerian Pembangunan Usahawan mencadangkan pembangunan industri halal diletakkan di bawah kementerian itu untuk menyelaraskan usaha dalam membangunkan industri tersebut.

Pembangunan projek mega pacu ekonomi Malaysia pada 2H19

Pertumbuhan ekonomi Malaysia bagi separuh kedua tahun ini (2H19) dijangka lebih sihat, didorong oleh pembangunan projek-projek mega walaupun dalam senario ekonomi global yang tidak menentu.

Kerajaan tumpu usaha penanaman sawit secara lestari - Teresa Kok

Kementerian Industri Utama sedang berusaha ke arah penanaman sawit secara lestari bagi membuktikan kepada dunia bahawa ladang sawit, usaha pemuliharaan hidupan liar dan hutan mampu hidup seiringan di Malaysia.

AirAsia mansuh bayaran pemprosesan mulai 1 Oktober

KUALA LUMPUR, 17 Ogos (Bernama) -- AirAsia Bhd akan memansuhkan bayaran pemprosesan untuk Malaysia membabitkan tempahan yang dibuat mulai 1 Okt, 2019 dalam usaha memastikan perjalanan udara itu kekal berpatutan bagi semua.

EcoWorld catat dua rekod M'sia menerusi acara B.Duck

EcoWorld Malaysia mencatat dua rekod dalam Malaysia Book of Records (MBOR) bagi penganjuran acara B.Duck yang pertama dan terbesar di negara ini.

Pertumbuhan kukuh KDNK bukti daya tahan Malaysia - MoF

Prestasi Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) suku kedua 2019 Malaysia yang berkembang pada 4.9 peratus berbanding 4.5 peratus pada suku sebelumnya, hanya membuktikan kemampuan daya tahan negara dalam senario persekitaran global yang mencabar.

Pelaburan di Negeri Sembilan meningkat kepada RM2.86 bilion

Jumlah pelaburan di Negeri Sembilan telah meningkat kepada RM2.86 bilion pada tahun lepas berbanding RM1.41 bilion pada tahun sebelumnya, kata Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pelaburan, Perindustrian, Keusahawanan, Pendidikan dan Modal Insan negeri Dr Mohamad Rafie Ab Malek.