malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia


 

Pembangkang hanya pandai buat cerita dongeng - Najib

MELAKA, 20 Mac (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyelar pembangkang yang menurutnya hanya pandai menabur janji kosong, mereka cerita dongeng dan menghasut rakyat.

 

PRU14: Jangan cuba-cuba khianat!!! - Najib

MELAKA, 20 Mac (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini memberi amaran kepada semua anggota dan parti komponen Barisan Nasional (BN) supaya jangan cuba melakukan perbuatan khianat terhadap keluarga BN sendiri pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) ini.

 

HASUT KANAK-KANAK BENCI KERAJAAN: Bekas Pemimpin dan anggota DAP buat laporan polis terhadap Guan Eng

Lim dalam satu video berdurasi 32 saat itu didapati mengajar sekumpulan kanak-kanak menyanyi mengikut rentak lagu mengenai cukai barang dan perkhidmatan (GST) seolah-olah ia memberi kesan buruk kepada rakyat, ketika merasmikan Program Tuisyen Rakyat yang diperkenalkan kerajaan negeri.

 

Parti Komponen BN Pahang amal tolak ansur pembahagian kerusi

BENTONG, 20 Mac (Bernama) -- Parti komponen Barisan Nasional (BN) di Pahang mengamalkan sifat tolak ansur dalam soal pengagihan kerusi pada pilihan raya umum, kata Pengerusi BN negeri Datuk Seri Adnan Yaakob.

 

PPBM KOTA BHARU LUMPUH: 34 pemimpin, anggota sertai PAS

Kami cukup kecewa dengan sikap Tun Mahathir yang kelihatan terlalu mengutamakan DAP dalam setiap tindakan dan keputusan parti, hingga akhirnya kepentingan orang Melayu tidak lagi kelihatan menjadi keutamaan (parti).

 

PRU14: Polis sudah kenal pasti individu, organisasi berpotensi lakukan SLMA - TPM

"Saya tahu ada pihak yang akan lakukan SLMA, kita tahu siapa individu-individu itu, kami telah mengenal pasti blog mana yang akan menularkannya dan kami telah mengenal pasti isu-isu yang berpotensi digunakan sebagai 'last minute bomb'," TPM

 

BN Kedah setuju umum calon awal - Ahmad Bashah

ALOR SETAR, 20 Mac (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) Kedah menyokong pengumuman yang dibuat oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengumumkan calon bagi pilihan raya umum ke-14 (PRU14) lebih awal bagi membolehkan calon bertanding mempersiapkan diri untuk mewakili parti.