malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Mohamad laksana tugas presiden UMNO - Zahid

Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi malam ini mengumumkan timbalannya Datuk Seri Mohamad Hasan akan menjalankan tugas presiden susulan kemelut yang melanda parti itu

 

Sivarraajh antara calon disenarai MIC untuk PRK Cameron Highlands

Mahkamah dapati amalan rasuah berlaku dalam pilihan Raya Cameron Highlands tetapi Yang Arif telah beritahu tiada keterangan Sivarraajh beri rasuah. Oleh itu tiada apa-apa yang menghalang untuk beliau dipilih sebagai calon untuk bertanding di Cameron Highlands.

 

Aminuddin gesa Nurul Izzah timbang semula keputusan letak jawatan

Kenapa sekarang timbul soal nepotisme, ini tidak sepatutnya kerana di awal perjuangan kita lihat keluarga ini telah digunakan untuk menaikkan semangat semua ahli dan rakyat di negara kita.

 

BN Pahang kekal utuh berkhidmat kepada rakyat

Walaupun sudah tidak sealiran dengan kerajaan pusat, BN Pahang sentiasa berusaha untuk menjadi kerajaan pembangkang yang terbaik.

 

PKR Labuan mahu Nurul Izzah tarik balik keputusan letak jawatan

Majoriti ahli PKR Labuan telah memberikan sokongan padu kepada Nurul Izzah dalam pemilihan parti baru-baru ini, membuktikan kepimpinan beliau amat diperlukan oleh segenap lapisan ahli akar umbi di Labuan.

 

Pemimpin UMNO keluar parti elak diburu kesilapan lampau - PAS Kelantan

Boleh jadi semasa menjadi menteri sebelum ini ada kesilapan-kesilapan tertentu yang dilakukan sehingga mereka terpaksa menanggung tekanan. Jadi sebagai langkah selamat daripada diburu adalah lebih selamat mereka menyertai PH.

 

PKR Kelantan mohon Nurul Izzah tarik balik keputusan

KOTA BHARU, 17 Dis (Bernama) -- Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kelantan mahu anggota Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar menarik balik keputusan meletak jawatan sebagai Naib Presiden PKR.