malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Insiden kecoh di pemilihan PKR di Merbok dan Jerai sengaja dirancang - Johari

Insiden kekecohan yang berlaku pada proses pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di cabang Merbok dan Jerai semalam dipercayai dilakukan pihak tertentu yang sememangnya dirancang lebih awal dan membabitkan pemimpin tempatan.

 

Tidak tolak wujud unsur sabotaj imej PKR

PKR tidak menolak kemungkinan terdapat unsur sabotaj untuk mencemarkan imej parti itu susulan kekecohan yang berlaku pada Pemilihan PKR 2018 di Kedah dan Pulau Pinang, semalam.

 

Gerakan terbuka jalin kerjasama dengan mana-mana parti dengan idealisme sama

Gerakan terbuka untuk menjalinkan kerjasama dengan mana-mana parti yang mempunyai idealisme sama untuk membantu rakyat, kata Presidennya  Datuk Seri Mah Siew Keong.

 

Manuty cadang guna semula sistem manual

KUALA LUMPUR, 22 Sept (Bernama)  – Pengerusi PKR Perak Dr Muhammad Nur Manuty  mencadangkan agar parti itu menggunakan semula sistem manual dalam pengundian parti, menggantikan  sistem e-voting yang bermula hari ini.

 

PKR Pulau Pinang mahu parti beri penjelasan

BUTTERWORTH, 22 Sept (Bernama) -- Sejumlah anggota PKR di Pulau Pinang mendesak parti itu memberi penjelasan berhubung kekeliruan dan permasalahan yang timbul terutama berhubung e-undi pada Pemilihan PKR 2018 yang berlangsung di negeri ini hari ini.

 

e-undi: PKR Pulau Pinang mahu parti beri penjelasan

BUTTERWORTH, 22 Sept (Bernama) -- Anggota PKR di Pulau Pinang mendesak parti itu memberi penjelasan berhubung kekeliruan dan permasalahan yang timbul terutama berhubung e-undi pada Pemilihan PKR 2018 yang berlangsung di negeri itu hari ini.

 

Pemilihan PKR di empat negeri ditangguh, Kedah diadakan semula

BUTTERWORTH, 22 Sept (Bernama) -- Proses pengundian bagi pemilihan PKR di empat negeri iaitu Perlis, Perak, Negeri Sembilan dan Melaka ditangguh ke tarikh lain yang akan ditentukan kemudian berikutan beberapa masalah yang dihadapi ketika proses pengundian berlangsung di Pulau Pinang dan Kedah hari ini.