malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


 

Kelantan intai jurulatih tempatan

KOTA BHARU, 19 Dis (Bernama) -- Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) masih meneliti calon yang sesuai untuk mengisi kekosongan jawatan ketua jurulatih pasukan The Red Warriors (TRW) yang ditinggalkan pemangku jurulatih musim lalu Yusri Che Lah.

 

Lepas beramai-ramai berpasukan: PKBM cuba dapatkan sokongan

KUALA LUMPUR, 19 Dis (Bernama) -- Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) akan cuba mendapatkan sokongan negara ASEAN lain bagi memastikan tuan rumah Sukan SEA 2019, Filipina menyenaraikan acara lepas beramai-ramai berpasukan pada temasya sukan dwi tahunan berkenaan.

 

Liridon, De paula sah dalam radar pemain naturalisasi FAM

Kita ada tiga pelan iaitu pelan jangka pendek, jangka pertengahan dan jangka panjang. Jadi buat masa ini kita nak tekankan untuk pelan jangka pendek...jadi dua pemain naturalisasi yang berada dalam radar itu diperlukan dalam pelan itu.

 

Mampukah Bibi Ramjani kembalikan TRW ke Liga Super?

Jangan ulangi keputusan yang dilakukan pada musim ini, tukar ganti pemain import dan jurulatih ia akan memberi kesan kepada kewangan persatuan terutamaya bermain di Liga Premier yang mana nilai penajaan kurang.

 

Langkah tinggalkan BAM bagus untuk kemajuan badminton negara - Ewe Hock

KUALA LUMPUR, 19 Dis (Bernama) -- Tindakan beberapa pemain kebangsaan meninggalkan  Persatuan Badminton Malaysia (BAM) boleh dianggap sebagai perkembangan yang baik untuk sukan itu, kata bekas pemain perseorangan lelaki negara Ong Ewe Hock.

 

Kongres EGM Geng 52 FAS tidak sah - Dr Johan

Kami ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada Pesuruhjaya Sukan Malaysia dan juga Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) yang telah menangani isu ini dengan penuh kredibiliti dan profesionalisme.

 

Prestasi ‘yo yo´ skuad senior malapkan pencapaian badminton 2018

Pencapaian di peringkat tinggi memang kurang tetapi kita perlu lihat kejayaan di peringkat pelapis yang lebih baik. Tahun ini adalah fokus kepada pembangunan pemain muda. Kalau kita lihat pencapaian mereka terutamanya Zii Jia, Jin Wei mereka mempunyai peluang cerah ke Sukan Olimpik.