malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia


 

Carolina Marin sasar kejohanan dunia

PETALING JAYA, 22 Jun (Bernama) -- Pemenang pingat emas badminton Olimpik, Carolina Marin tetap akan memberikan persembahan terbaiknya dalam Terbuka Malaysia Celcom Axiata 2018 yang bermula Selasa depan, biarpun tumpuan sebenarnya di Kejohanan Dunia.

 

Jangan ungkit lagi isu penerjun - Azim

KUALA LUMPUR, 22 Jun (Bernama) -- Ketua Kontinjen negara ke Sukan Asia Jakarta-Palembang 2018 yang dijadualkan bermula 18 Ogos hingga 2 Sept ini, Datuk Seri Abdul Azim Mohamad Zabidi meminta semua pihak agar tidak mengungkit lagi isu penerjun negara 'berpesta alkohol´ di kem latihan pada Februari lalu.

 

Sukan Asia: MOM terima rayuan 10 atlet ke Sukan Asia

KUALA LUMPUR, 22 Jun (Bernama) -- Majlis Olimpik Malaysia (MOM) hari ini menerima rayuan 10 atlet untuk disenaraikan sama ada dalam Kategori A atau B bagi Sukan Asia Jakarta-Palembang 2018 yang bermula 18 Ogos hingga 2 Sept ini.

 

PLBM merayu atletnya dikekalkan dalam program podium

KUALA LUMPUR, 22 Jun (Bernama) -- Presiden Persekutuan Lawn Bowls Malaysia (PLBM) Datuk Wan Nawawi Wan Ismail merayu agar atletnya terus dikekalkan dalam program Podium berikutan ada ura-ura mengatakan bahawa atlet yang akan beraksi pada Sukan Olimpik sahaja yang kekal berada dalam program berkenaan.

 

Keputusan Liga Premier 2018

KUALA LUMPUR, 21 Jun (Bernama) -- Berikut adalah keputusan perlawanan Liga Premier yang berlangsung malam ini:

 

PDRM naik tangga ketiga, JDT II catat kemenangan keempat

KUALA LUMPUR, 21 Jun (Bernama) -- Polis DiRaja Malaysia (PDRM) melonjak naik ke kedudukan ketiga saingan Liga Premier selepas mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Sarawak pada aksi di Stadium Shah Alam, malam ini.

 

Atlet terjun Program Podium berdepan kemungkinan disingkir - Newenham

KUALA LUMPUR, 21 Jun (Bernama) -- Penerjun negara di bawah Program Podium yang terlibat dalam masalah disiplin di China boleh dikenakan tindakan tegas termasuk digugurkan daripada program sekiranya didapati bersalah melanggar peraturan.