KOTA BHARU, 15 Sept (Bernama) -- Jalan Persekutuan FT008, Seksyen 348.10 hingga 350.20 yang menghubungkan Gua Musang dengan Kota Bharu ditutup sepenuhnya kepada semua kenderaan mulai semalam sehingga tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.
Jabatan Kerja Raya (JKR) Jajahan Machang dalam kenyataan hari ini memaklumkan penutupan itu melibatkan kedua-dua arah laluan dari Kota Bharu ke Gua Musang dan sebaliknya.
Langkah tersebut diambil berikutan rekahan jalan yang semakin teruk akibat mendapan (sinkhole) yang dikhuatiri membahayakan keselamatan pengguna.
“Penutupan ini dilaksanakan bagi mengelakkan sebarang insiden tidak diingini. Papan tanda pemberitahuan dipasang di lokasi laluan sebagai panduan kepada pengguna jalan raya,” menurut kenyataan itu.
Sehubungan itu, pengguna dinasihatkan menggunakan laluan alternatif yang lebih selamat sepanjang tempoh penutupan dan mematuhi semua tanda arah serta arahan keselamatan yang disediakan.
Untuk pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi Pejabat JKR Jajahan Machang di talian 09-9752040.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial