Ahad, 17 Januari 2021
06/01/2021 04:18 PM

KUANTAN, 6 Jan -- Mayat pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) ditemukan selepas tiga hari hanyut di Sungai Puas Kampung Gintong, Jerantut, kira-kira 100 kilometer dari sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Jerantut Supt Mazlan Hassan berkata mangsa, Ukai Iskandar Zulkarnain yang hanyut bersama bapanya Zulkarnain Hitam, 58, ditemukan kira-kira lima meter dari lokasi kejadian oleh orang awam sekitar 9 pagi tadi.

“Pengecaman mayat sudah dilakukan oleh ahli keluarga mangsa dan jasad Ukai Iskandar kemudian  dibawa ke Hospital Jerantut untuk proses bedah siasat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Susulan itu, Mazlan berkata operasi mencari dan menyelamat (SAR) dihentikan pada tengah hari tadi.

Ahad lepas, Ukai Iskandar, 23, dan bapanya Zulkarnain Hitam dihanyutkan arus deras ketika berjalan bersama dua adiknya untuk pulang ke rumah di Kampung Gintong kira-kira 10.30 malam selepas memindahkan kereta ke kawasan tinggi. 

Zulkarnain yang juga kakitangan Pejabat Hutan Daerah Jerantut ditemukan lemas pada hari kejadian manakala dua anaknya berusia 13 dan 15 tahun berjaya diselamatkan orang awam.

-- BERNAMA

 

TENTANG KAMI

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
Wisma BERNAMA
No.28 Jalan BERNAMA
Off Jalan Tun Razak
50400 Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : +603-2693 9933 (Talian Am)
Email : helpdesk[at]bernama.com

Kategori

Am
Ekonomi
Sukan
Politik
Dunia
Rencana
Tinta Minda
Infografik
Video
Images
Siaran Media Eksklusif

Hak Cipta

Penafian
Dasar Privasi
Dasar Keselamatan