KUALA LUMPUR, 24 Mac (Bernama) -- Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bersama agensi-agensi Kerajaan berkaitan, termasuk Jabatan Peguam Negara (AGC), akan mewakili Malaysia dalam sesi rundingan Intergovernmental Working Group ke-6 (IGWG6) yang dijadualkan berlangsung di Ibu Pejabat Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), Geneva, Switzerland, bermula 23 hingga 28 Mac 2026 secara dalam talian.
Bagi memastikan input dan pendirian Malaysia diselaraskan secara kolektif dan strategik, delegasi Malaysia yang terdiri daripada pakar teknikal dan perundangan akan berkumpul di satu lokasi penyelarasan di Malaysia untuk mengikuti serta menyertai sesi rundingan tersebut secara aktif demi memelihara kepentingan negara dan kesejahteraan rakyat.
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial