AM

Kerajaan MADANI Perkasa Agenda Dakwah Berhikmah, Kebajikan Dan Pemerkasaan Wanita

29/01/2026 06:13 PM

KUALA LUMPUR, 29 Jan (Bernama) -- Kerajaan MADANI komited memperkasa agenda dakwah secara berhikmah sebagai sebahagian daripada usaha memperkukuh pembangunan insan dan kesejahteraan masyarakat.

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata perkara itu dibincang ketika beliau menerima kunjungan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Marhamah Rosli hari ini, yang turut menyentuh beberapa isu strategik yang perlu digerakkan secara lebih tersusun, menyeluruh dan berkesan selari dengan keutamaan semasa negara.

“Perbincangan ini memberi tumpuan kepada komitmen Kerajaan MADANI dalam memperkasa agenda dakwah yang berhikmah, memperkukuh kebajikan rakyat serta memantapkan pemerkasaan wanita sebagai teras penting pembangunan insan dan kesejahteraan masyarakat,” katanya menerusi hantaran di Facebook.

Ad Banner

Beliau juga berkata Kerajaan MADANI akan memastikan setiap usaha itu dilaksanakan dengan kesungguhan, keselarasan dasar serta keberanian melakukan penambahbaikan demi menjamin kesejahteraan rakyat selain membina masa depan negara yang lebih adil dan berperikemanusiaan.

-- BERNAMA

 

 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2026 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan