MELAKA, 26 Jan (Bernama) -- Kebakaran belukar seluas 3.24 hektar di kawasan Perindustrian Bukit Rambai, di sini pagi tadi berjaya dipadamkan sepenuhnya dalam masa hampir tiga jam, sebelum merebak ke kawasan kilang berhampiran.
Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Melaka Timbalan Penguasa Bomba II Mohd Hafidzatullah Rashid berkata operasi pemadaman itu melibatkan kekuatan 12 anggota.
"JBPM Melaka menerima panggilan kecemasan pada 10.27 pagi sebelum bergegas ke lokasi kejadian dan tiba pada 10.38 pagi, melibatkan jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tangga Batu dan BBP Cheng.
"Api dapat dikawal pada 11.57 pagi sebelum operasi tamat sepenuhnya pada 1.14 tengah hari, tiada mangsa dilaporkan dalam kebakaran belukar ini," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial