PUTRAJAYA, 28 Nov (Bernama) -- Jabatan Peguam Negara (AGC) mengesahkan siasatan berhubung kes kematian pelatih Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Syamsul Haris Shamsudin masih diteruskan oleh pihak polis bagi memenuhi beberapa arahan yang telah dikemukakan jabatan itu.
AGC dalam kenyataan hari ini merujuk kepada laporan media bertarikh 28 Nov 2025 berjudul ‘Keluarga gesa AGC bertindak selepas bedah siasat dedah punca kematian Syamsul’.
Menurut jabatan itu, pihak polis ketika ini sedang meneruskan siasatan berdasarkan arahan lanjut yang diberikan dan laporan penuh dijangka dirujuk kepada AGC dalam masa terdekat sebelum tindakan susulan diambil.
Syamsul Haris, 22, meninggal dunia di Hospital Kota Tinggi, 28 Julai selepas menjalani latihan di Pusat Latihan Tempur Tentera Darat di Ulu Tiram sebelum dikebumikan keesokannya di Tanah Perkuburan Islam Kampung Rinching Ulu, Semenyih, Selangor.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial