AM

SULTAN SELANGOR ADAKAN PERTEMUAN DENGAN PM DI SERI PERDANA

24/04/2024 05:12 PM

SHAH ALAM, 24 April (Bernama) -- Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan berangkat ke kediaman rasmi Perdana Menteri di Kompleks Seri Perdana, Putrajaya semalam.

Istana Selangor menerusi hantaran di laman Facebook Selangor Royal Office memaklumkan pertemuan minum petang itu adalah sempena sambutan Aidilfitri yang masih berlangsung.

"Pada pertemuan minum petang dan sempena Hari Raya Aidilfitri ini, baginda dan Datuk Seri Anwar berkesempatan bertukar-tukar pandangan mengenai isu-isu semasa,” menurut catatan yang turut diiringi gambar pertemuan itu.

Anwar, yang juga Menteri Kewangan, turut berkongsi mengenai pertemuan itu menerusi hantaran di media sosial beliau.

Sambil menjunjung kasih kunjungan baginda ke Seri Perdana, Perdana Menteri berkata pada pertemuan itu, Sultan Selangor memberi pandangan serta nasihat kepada beliau mengenai rakyat dan negara.

“Menjunjung kasih Tuanku Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah ke Seri Perdana petang semalam.

“Memanfaatkan dari pandangan dan nasihat Tuanku mengenai rakyat dan negara,” kata beliau dalam hantaran di laman Facebook hari ini.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan