AM

LELAKI HILANG SELEPAS TERJATUH KE DALAM SUNGAI DI KEM LOLO DITEMUKAN MAUT

22/04/2024 04:55 PM

KUALA LUMPUR, 22 April (Bernama) -- Seorang lelaki yang dilaporkan hilang selepas terjatuh ke Sungai Lolo di Kem Lolo, Gunung Nuang di Hulu Langat semalam, ditemukan maut hari ini.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Ahmad Mukhlis Mukhtar berkata mayat mangsa berusia 36 tahun itu dijumpai pada 1 tengah hari, kira-kira empat kilometer dari tempat mangsa dilaporkan terjatuh.

Sementara itu, Ketua Zon 4 Hulu Langat JPBM Selangor Shahrin Yusmar Mat Yusof ketika dihubungi memaklumkan mangsa disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan dan mayat telah dibawa ke Hospital Ampang.

Terdahulu seramai 24 anggota termasuk 10 malim gunung dan dua renjer perhutanan telah digerakan dalam operasi mencari dan menyelamat lelaki terbabit yang memasuki hari kedua hari ini.

Dalam pada itu, Komander Operasi Saiful Bahrin Samad Balai Bomba dan Penyelamat Bandar Tun Hussein Onn berkata ketika kejadian, cuaca hujan dan mangsa dipercayai tergelincir semasa menyeberangi sungai terbabit bersama rakan-rakannya.

‘Namun beliau terjatuh dan dibawa arus. Rakannya kemudian menghubungi talian kecemasan untuk mendapatkan bantuan,” katanya.

 -- BERNAMA

 

 

 

 


 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan