AM

PM ANWAR MERIAHKAN SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-15 UKAS

22/04/2024 01:46 PM

PUTRAJAYA, 22 April (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menyantuni Unit Kerjasama Awam Swasta (UKAS) di bawah Jabatan Perdana Menteri (JPM), yang menyambut ulang tahun ke-15 mereka.

Beliau tiba 12.15 tengah hari di perkarangan pejabat UKAS di Kompleks Setia Perdana dan turut bersama warga kerja UKAS di majlis rumah terbuka mereka.

Anwar juga meluangkan masa beramah mesra dengan lebih 300 warga kerja UKAS dan tetamu.

Turut hadir Ketua Setiausaha Perbendaharaan Datuk Johan Mahmood Merican dan Ketua Pengarah UKAS Datuk Shamsul Azri Abu Bakar.

UKAS berperanan sebagai agensi pusat dalam membentuk jalinan kerjasama strategik antara sektor awam dan swasta, melalui program kerjasama awam swasta (PPP) yang memberi impak kepada ekonomi negara.

-- BERNAMA

 

 


 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan