JENAYAH & MAHKAMAH

TULAR DILARIKAN KERETA HITAM, KANAK-KANAK PEREMPUAN DITEMUKAN SELAMAT

14/04/2024 09:21 AM

SHAH ALAM, 14 April (Bernama) -- Seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun yang tular dilaporkan hilang selepas dilarikan sebuah kereta berwarna hitam pada 11 April lepas ditemukan selamat tanpa kecederaan pada hari yang sama.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Selangor DSP Mohd Ambia Nordin berkata kanak-kanak berkenaan dijumpai semula lebih kurang satu jam setengah selepas hilang di kawasan rumahnya di Jeram, Kuala Selangor.

Beliau berkata tindakan mengesan kanak-kanak itu dijalankan selepas polis menerima laporan tentang kejadian pada hari yang sama, sebelum kanak-kanak itu ditemukan dalam keadaan selamat tanpa sebarang kecederaan.

“Susulan itu, polis telah membuka kertas siasatan bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

“Orang ramai diingatkan untuk sentiasa mengawasi anak-anak yang berada di luar rumah pada musim perayaan bagi mengelak sebarang kejadian tidak diingini berlaku,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. 

Baru-baru ini tular menerusi media sosial seorang kanak-kanak perempuan lapan tahun dilarikan kereta berwarna hitam ketika sedang bermain di hadapan rumahnya.

-- BERNAMA

 

 


 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan