AM

13 BAS EKSPRESS TAMBAHAN DARI TERMINAL MELAKA SENTRAL SEMPENA AIDILIFITRI

05/04/2024 11:57 PM

MELAKA, 5 April (Bernama) -- Sebanyak 13 Lesen Perubahan Sementara (LPS) bagi bas ekspres tambahan dari Terminal Melaka Sentral diluluskan untuk menampung permintaan tiket yang meningkat sempena Aidilfitri.

Exco Kerja Raya Infrastruktur Kemudahan Awam dan Pengangkutan negeri Datuk Hameed Mytheen Kunju Basheer berkata kebanyakan tiket tambahan itu melibatkan destinasi ke pantai timur.

"Secara keseluruhan sebanyak 19 permohonan telah dikemukakan kepada Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) untuk LPS tersebut namun enam telah ditolak.

"Setakat ini di Terminal Melaka Sentral tiada masalah kekurangan tiket, ulat tiket dan sebagainya…semua terkawal," katanya kepada pemberita selepas Program SWM Kasih Santun Ramadan di sini hari ini.

Hameed Mytheen berkata lebih 7,000 tiket dijual di Terminal Melaka Sentral membabitkan semua destinasi sempena Aidilfitri, setakat hari ini.

Dalam pada itu, beliau berkata pihaknya menerusi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri akan bekerjasama dengan APAD dalam memastikan keselamatan tiba ke destinasi yang dituju dengan selamat.

Sementara itu, sebanyak 500 pek bungkusan makanan diagihkan kepada orang ramai menerusi Program SWM Kasih Santun Ramadan dengan kerjasama Majlis Agama Islam Melaka (MAIM).

-- BERNAMA 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan