DUNIA

Pesuruhjaya Tinggi Malaysia Hadiri Sambutan Hari Kemerdekaan Maldives

26/07/2023 08:47 PM

Oleh Shakir Husain

NEW DELHI, 26 Julai (Bernama) -- Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke Sri Lanka dan Maldives, Badli Hisham Adam, menghadiri sambutan Hari Kebangsaan Maldives di Male pada Rabu.

Utusan itu berlepas ke Maldives bersama isterinya Zalinah Mohd Yusof.

Terdahulu, beliau menghadiri majlis sambutan Hari Kemerdekaan yang dihoskan oleh Presiden Maldives Ibrahim Mohamed Solih dan isterinya Fazna Ahmed pada Selasa di pekarangan Pusat Islam.

Malaysia dan Maldives telah menikmati hubungan rapat sejak kedua-dua negara menjalin hubungan diplomatik pada 1968.

-- BERNAMA

 

 

 

 

 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2025 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan