AM

MENTERI PENDIDIKAN DENGAR PANDANGAN MENGENAI ISU PENDIDIKAN

10/12/2022 12:23 PM

NIBONG TEBAL, 10 Dis (Bernama) -- Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek dalam proses mendengar dan mengambil pandangan daripada semua pihak berhubung beberapa isu bagi memastikan pendidikan negara menjadi lebih baik.

Beliau berkata berikutan Kementerian Pendidikan yang diterajuinya antara yang besar, adalah penting untuk mengadakan konsultasi dengan pelbagai pihak terlibat sebelum membuat sebarang pendirian berhubung pendidikan negara.

"Ada beberapa isu dalam pendidikan yang kita sedang lihat dan ketika ini proses saya mendengar serta mengambil pandangan dari semua pihak terutama konsultasi kerana ia sangat penting kepada saya sebelum membuat sebarang keputusan berkaitan Kementerian Pendidikan.

"Konsultasi ini melibatkan bersama Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan, pengarah-pengarah pendidikan, guru-guru, pemegang taruh, ibu bapa dan kanak-kanak sendiri. Saya akan mengambil semua pandangan serta kritikan diberikan oleh mereka secara serius," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ahli Parlimen Nibong Tebal itu ditemui selepas hadir pada Program Khatan Perdana Kawasan Ahli Dewan Undangan Negeri (KADUN) Jawi. Program yang disertai 100 kanak-kanak itu dirasmikan Ketua Menteri Chow Kon Yeow .

Sementara itu, Fadhlina berkata satu sidang media khas akan diadakan minggu depan bagi mengumumkan beberapa perkara terutama perkara berbangkit dan pendirian Kementerian Pendidikan berhubung isu pendidikan.

Beliau turut mengucapkan tahniah dan mengalu-alukan pelantikan Lim Hui Ying yang juga Ahli Parlimen Tanjung sebagai Timbalan Menteri Pendidikan seperti diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim malam tadi.

"Saya mengalu-alukan Ahli Parlimen Tanjung yang baru dilantik sebagai Timbalan Menteri Pendidikan dan saya percaya pelantikan ini antara langkah memastikan pendidikan negara menjadi lebih baik," katanya.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan