AM

SULTAN NAZRIN LANCAR LOGO BAHARU MIM

18/08/2022 12:02 AM

KUALA LUMPUR, 17 Ogos (Bernama) --Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan melancarkan logo baharu  Institut Pengurusan Malaysia (MIM)  sempena majlis Jamuan Malam Gala Diraja bagi memperingati ulang tahun ke-55 institut itu.

Turut berangkat ke majlis itu, Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim.

Sultan Nazrin dan Tuanku Zara kemudiannya diiringi oleh Presiden MIM, Tun Hanif Mohammed Omar, ke pameran yang mempaparkan video pendek sejarah dan kejayaan institut itu selama ini.

Hanif, dalam ucapan alu-aluannya, berkata segi tiga pada logo baharu tersebut ialah angka geometri melambangkan kekuatan dengan garisan ringkas namun jelas menghala ke atas untuk menumpu pada mercu kerana institut itu bertujuan untuk menuntut semula kedudukannya sebagai organisasi pengurusan terulung di Malaysia.

“Seketika kita menghormati masa lalu dan meraikan masa kini, ia adalah untuk masa depan yang kita berusaha. Dan masa depan ini akan sentiasa melibatkan Institut memandang ke depan, sentiasa mencari cara yang lebih baik untuk memenuhi keperluan pengurus.

“Saya menantikan masa depan di mana MIM terus menikmati sokongan kementerian dan pemain industri berkaitan. Saya yakin, ia juga akan menjadi masa depan di mana organisasi terus memainkan peranan positif dalam pembangunan bakat negara,” katanya.

Pada majlis tersebut, Hanif turut mempersembahkan buku mewah ‘Coffee Table Book’ Ulang Tahun ke-55 MIM kepada Sultan Nazrin.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan