DUNIA

TURKIYE NAFI DAKWAAN TIDAK BERASAS MENGENAI KESIHATAN PRESIDEN ERDOGAN

27/04/2023 10:13 AM

ANKARA, 27 April (Bernama-Anadolu) -- Türkiye pada Rabu menolak "dakwaan tidak berasas" mengenai kesihatan Presiden Recep Tayyip Erdogan.

"Kami menolak dakwaan tidak berasas berkenaan kesihatan Presiden @RTErdogan. Presiden akan menghadiri pembukaan loji tenaga nuklear esok melalui persidangan video," menurut Anadolu Agency, memetik ciapan Twitter Pengarah Komunikasi negara itu Fahrettin Altun.

"Tiada siapa yang boleh mempertikaikan hakikat bahawa rakyat Turkiye berdiri bersama pemimpin mereka dan @RTErdogan dan Parti AK (Keadilan dan Pembangunan) beliau bersedia untuk memenangi pilihan raya 14 Mei," tambah Altun.

Pusat direktorat untuk memerangi maklumat salah juga berkata dakwaan yang dikongsi di beberapa akaun media sosial bahawa Presiden Erdogan "mengalami serangan jantung dan dimasukkan ke hospital" tidak benar.

-- BERNAMA-ANADOLU


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan