AM

SEMBILAN PEGAWAI TERLIBAT KES PERAS UGUT BELUM DIPINDAHKAN KE SABAH, SARAWAK - KPN

04/08/2022 05:07 PM

KOTA KINABALU, 4 Ogos (Bernama) -- Sembilan anggota polis yang dipercayai terlibat dalam kes peras ugut di Selangor masih belum dipindahkan ke Sabah atau Sarawak, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani.

Beliau berkata Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil perhatian terhadap maklum balas daripada Kerajaan Sabah dan Sarawak berhubung perkara itu, dan pihaknya telah mengarahkan Jabatan Pengurusan PDRM untuk mengambil tindakan lanjut termasuk mengkaji semula isu berkaitan perpindahan anggota terbabit.

"Mereka (anggota polis) belum dipindahkan lagi (ke Sabah atau Sarawak).

"Terima kasih atas maklum balas yang kami terima daripada Kerajaan Sarawak dan Sabah. Apa juga makluman berkaitan perkara ini akan disalurkan melalui Unit Komunikasi Korporat PDRM," katanya dalam sidang media selepas mesyuarat Op Bersepadu Khazanah Siri 11 Bil.2/2022 di sini, hari ini.

Selasa lepas Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk S Sasikala Devi dilaporkan berkata sembilan anggota polis yang disiasat selepas dipercayai terlibat kes pemerasan seorang ahli perniagaan di Gombak, Selangor mengenai pemilikan dadah baru-baru ini ditukarkan ke beberapa balai polis dan bahagian di Sabah dan Sarawak.

-- BERNAMA


 

 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2024 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan