KUALA TERENGGANU, 1 Feb (Bernama) -- Pegawai Daerah dan Pentadbir Tanah Dungun, Lizan Che Mat, dilantik sebagai Datuk Bandar Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) yang baharu berkuat kuasa hari ini.
Menurut kenyataan MBKT, Lizan menggantikan Datuk Jusman Ibrahim yang kini dilantik sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pengurusan).
Kenyataan itu memaklumkan majlis perjumpaan antara datuk bandar baharu dengan setiausaha serta pengarah jabatan diadakan pagi tadi.
“Seluruh warga kerja MBKT mengucapkan selamat datang dan selamat menjalankan amanah serta tanggungjawab sebagai datuk bandar,” menurut MBKT.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial