malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Srikandi Bersatu Melaka terima 1,000 anggota baharu

Tarikh kemaskini: 11/10/2018
 

JASIN, 11 Okt (Bernama) -- Srikandi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) malam ini menerima kira-kira 1,000 anggota baharu pada Majlis Simbolik Penyerahan Keahlian Bersatu di Dewan RTC Sungai Rambai di sini malam ini.

Ketua Srikandi Bersatu, Rina Mohd Harun yang menerima borang keanggotaan baharu itu berkata pihaknya sangat mengalu-alukan penyertaan lebih ramai golongan wanita dalam parti agar suara mereka boleh dibawa ke peringkat yang lebih tinggi.

“Anggota-anggota baharu Srikandi Bersatu yang kita terima pada malam ini mempunyai pelbagai latar belakang termasuk dari kalangan suri rumah dan golongan profesional.

“Kita berharap penyertaan ahli baharu ini membawa pembaharuan bagi menguatkan lagi parti terutama dari aspek sokongan rakyat,” katanya kepada Bernama di sini malam ini.

Turut hadir Ketua Srikandi Bersatu Melaka, Azalina Abdul Rahman yang juga Timbalan Ketua Wanita Pakatan Harapan (PH) Melaka dan bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Adib Mohamad Adam.

Mohd Adib yang menyandang jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka Kelima dari 11 Julai 1978 hingga 26 April 1982, menyerahkan borang pemohonan untuk menjadi anggota seumur hidup Bersatu, 16 Sept lepas.

Rina yang juga Menteri Pembangunan Luar Bandar berkata setiap anggota Srikandi Bersatu di seluruh negara dinasihatkan agar mereka mendekati masyarakat terutama golongan wanita.

“Ini penting kerana, dengan mendekati golongan wanita, secara automatik mereka juga akan tahu apa sahaja isu yang akan mereka bangkitkan dan apabila kita tahu apa masalah yang mereka hadapi, kita cuba bantu untuk menyelesaikan.....

 
 
 

       Berita Utama Terdahulu