Dengar Online
Spotify

CARIAN

PODCAST
APA CERITA PBT

KHAMIS (6:30 PETANG)

Program yang memaparkan usaha PBT dalam menyelesaikan masalah /aduan komuniti.

PODCAST
NOTA ROHANI

JUMAAT (11:30 PAGI)

“Nota Rohani” padat dengan tazkirah yang memberi pedoman/nasihat mengenai sentuhan cinta dan kasih sayang dariNya dalam melahirkan jiwa yang sentiasa tenang, syukur dan reda akan ketentuanNya.

PODCAST
BAH KALAU KAU

JUMAAT (9.15 PAGI)

Program usahasama antara BERNAMA Radio dan KupiKupi FM bagi mengukuhkan jangkauan pendengar BERNAMA Radio di Kot aKinabalu dan mendekatkan pendengar di Sabah dan Semenanjung dengan berita-berita terkini/informasi dan budaya serta disiarkan serentak di kedua-dua buah stesen radio.

PODCAST
KAWAN LUAR BIASA

SELASA (6.30 - 6.50 petang)

Memaparkan kisah dan kejayaan golongan OKU dalam pelbagai bidang serta usaha terkini daripada pihak kerajaan menerusi kementerian, agensi kerajaan dan NGO bagi membantu golongan ini di Malaysia.

PODCAST
GERAK KOMUNITI

SELASA (3.30 - 3.50 petang)

Program bual bicara yang menampilkan aktiviti komuniti setempat
 

PODCAST
ULASAN

ISNIN - JUMAAT (12.30 - 12.50 tengah hari dan 4.30 - 4.50 petang)

Ulasan isu / topik terkini, samada di dalam atau luar negara oleh  Penerbit, Wartawan dan Peneraju Bernama Radio serta BERNAMA

PODCAST
DUNIA SME BERSAMA AFFIN BANK

SELASA (8.15 PAGI)

Pendedahan kepada masyarakat dan pemain industri mengenai peranan Affin Bank dalam membantu usahawan PKS menerusi proses membina perniagaan, kemudahan pembiayaan, bimbingan dan aktiviti PKS

PODCAST
APA KATA ANDA?

ISNIN - JUMAAT (10.15 - 10.40 pagi)

Segmen langsung yang membuka ruang kepada pendengar untuk memberi pendapat dan pandangan mereka mengenai isu-isu yang sedang hangat diperkatakan.

PODCAST
TEMU BUAL EKSKLUSIF

Program bual bicara eksklusif yang menampilkan tetamu Kelas A dan mengetengahkan isu-isu semasa.

PODCAST
JENDELA FIKIR

ISNIN - JUMAAT (8.30 - 8.55 pagi)

Program bual bicara topik-topik terkini lagi bermanfaat yang bersiaran pada waktu
pagi yang mengetengahkan isu-isu semasa.

PODCAST
KARTINI

ISNIN - KHAMIS (11.30 - 11.50 pagi)

Program temu bual langsung yang dikhaskan  untuk wanita dan  membincangkan topik  berkaitan inspirasi, kerjaya, keluarga, rumah tangga ,kesihatan, gaya hidup, fesyen dan perkongsian kisah  wanita  untuk dijadikan ikon.

PODCAST
CERITA KAMI @ TVET

KHAMIS (3.30 - 3.50 petang)

TVET (Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional) merupakan jentera penting bagi kesetaraan sosial, kebersamaan dan pembangunan lestari. 

Program ini akan memberi tumpuan kepada graduan yang telah melalui latihan vokasional dan mencipta kejayaan dalam dunia rekacipta, inovasi dan perusahaan. 

Program ini juga akan melihat isu-isu TVET dan cabaran yang dilalui untuk memastikan kebolehpasaran graduan dapat terus ditingkatkan.
 

© 2022 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan