BERITA TERKINI   Mahkamah Tinggi menjatuhi Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak hukuman penjara berjumlah 15 tahun dan denda RM11.4 bilion bagi empat pertuduhan salah guna kuasa dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram melibatkan RM2.3 bilion berkaitan 1MDB | Terengganu kembali dilanda banjir, tiga PPS dibuka petang ini - APM Terengganu | Dana 1MDB: Najib didapati bersalah atas semua 21 tuduhan pengubahan wang haram - Mahkamah Tinggi | Dana 1MDB: Najib didapati bersalah atas tuduhan keempat guna kedudukan peroleh suapan - Mahkamah Tinggi | 

UEM Edgenta Meterai Kontrak Sediakan Perkhidmatan Sokongan Hospital Bernilai S$220 Juta

KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Anak syarikat milik penuh tidak langsung UEM Edgenta Bhd, UEMS Solutions Pte Ltd telah menandatangani kontrak dengan ALPS Pte Ltd untuk menyediakan perkhidmatan sokongan hospital di Singapura bernilai kira-kira S$220.48 juta (kira-kira RM735.23 juta).

Syarikat pengurusan aset dan penyelesaian infrastruktur itu dalam makluman kepada Bursa Malaysia berkata kontrak itu menjangkau antara 32 bulan dan lima tahun, dijadual bermula seawal 1 Mei, 2025.

“Kontrak itu dijangka menyumbang secara positif kepada pendapatan dan aset bersih sesaham kumpulan untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember, 2025,” kata UEM Edgenta.

Tiada kesan ke atas modal saham terbitan dan berbayar serta pegangan saham pemegang saham besar, katanya.

Syarikat itu berkata risiko utama berkaitan dengan kontrak kebanyakannya melibatkan pengoperasian termasuk potensi perubahan dalam keadaan politik, ekonomi dan kawal selia.

"UEMS mempunyai pengalaman luas dan rekod prestasi yang kukuh dalam menyampaikan perkhidmatan sokongan hospital. Syarikat akan memastikan pematuhan ketat terhadap dasar dan prosedur operasi untuk mengurangkan sebarang risiko berkaitan," katanya.

-- BERNAMA