BERITA TERKINI   Tiga kanak-kanak ditemukan lemas di kolam kumbahan berhampiran sebuah flat di Sibu Jaya, Sibu petang tadi - Bomba | Pengimportan sisa elektronik (e-waste) akan diklasifikasikan di bawah kategori Larangan Mutlak - Azam Baki | Jawatankuasa khas ditubuhkan bagi memperkukuh penyelarasan, penguatkuasaan berkaitan e-waste - KP SPRM | Kerajaan akan meneliti kemasukan kenderaan elektrik (EV) import sepenuhnya (CBU) ke Malaysia bagi melindungi ekosistem automotif negara - Johari | Menara Merdeka 118 dilancarkan secara rasmi sebagai MD Nexus pertama di Malaysia - Gobind | 

Anak Syarikat MRCB Terlibat Dalam Usaha Sama Bina Hospital Di Melaka

KUALA LUMPUR, 24 Jan (Bernama) -- Anak syarikat Malaysian Resources Corporation Bhd (MRCB), MRCB Land Sdn Bhd, terlibat dalam usaha sama untuk membina sebuah hospital di Melaka.

Menurut syarikat pembinaan itu dalam kenyataan hari ini, kos pembangunan kasar untuk Fasa 1 dianggarkan kira-kira RM520 juta. 

Perjanjian usaha sama dan pemegang saham telah ditandatangani antara MRCB Land, anak syarikat Melaka Corporation, PM Multilink Sdn Bhd (PMM) dan Majestic Quest Sdn Bhd (MQSB). 

MQSB ialah syarikat usaha sama 70:30 antara MRCB Land dan PMM.

Hospital itu akan disewakan kepada Putra Specialist Hospital (Melaka) Sdn Bhd.

Menurut MRCB, hospital tersebut akan mempunyai 300 katil, yang disediakan untuk pengembangan pada masa depan.

Kira-kira 100 suite perunding akan diperuntukkan mengikut disiplin serta ruang untuk perkhidmatan sokongan seperti makmal dan patologi.

-- BERNAMA