Khamis, 21 Januari 2021
14/01/2021 10:59 PM

KUALA LUMPUR, 14 Jan  -- Pasukan Liga Premier Kelantan FC tidak akan dikenakan pemotongan tiga mata pada musim ini sekiranya Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) gagal melunaskan tunggakan gaji 11 bekas pemainnya, menurut Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Dalam kenyataan hari ini, FAM menafikan Setiausaha Agungnya Stuart Ramalingam ada membuat kenyataan sedemikian ketika dihubungi wartawan.

“Malah apa yang boleh didengar dalam rakaman audio itu, Stuart telah mengelak untuk menjawab soalan berkenaan pemotongan mata itu supaya tidak mengeruhkan keadaan di antara KAFA dan Kelantan FC di peringkat domestik,” menurut kenyataan itu.

Terdahulu, media melaporkan Kelantan FC bakal berdepan pemotongan tiga mata jika KAFA gagal melangsaikan tunggakan 11 bekas pemainnya yang keseluruhan berjumlah RM187,778.92.

Perkembangan itu menimbulkan rasa tidak puas hati pemilik The Red Warriors (TRW), Norizam Tukiman yang membuat kenyataan di laman rasmi Facebook miliknya mempertikaikan keputusan itu.

Pada masa sama, FAM turut meminta Norizam atau lebih dikenali sebagai Zamsaham tidak terburu-buru dalam mengeluarkan sebarang kenyataan di media sosial tanpa memeriksa ketetapan fakta dan cuba menyerang badan induk bola sepak negara itu dengan mengaitkan isu-isu berlainan.

“Perkara seperti ini boleh dielakkan daripada berlaku jika Norizam menghubungi terus Sekretariat Agung FAM untuk mendapatkan penjelasan atau pengesahan,” kata FAM.

-- BERNAMA

 

TENTANG KAMI

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
Wisma BERNAMA
No.28 Jalan BERNAMA
Off Jalan Tun Razak
50400 Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : +603-2693 9933 (Talian Am)
Email : helpdesk[at]bernama.com

Kategori

Am
Ekonomi
Sukan
Politik
Dunia
Rencana
Tinta Minda
Infografik
Video
Images
Siaran Media Eksklusif

Hak Cipta

Penafian
Dasar Privasi
Dasar Keselamatan