SIARAN MEDIA EKSKLUSIF

EMGA MEMPEROLEH AS$ 50J KEWANGAN HUTANG UNTUK MFO KMF KAZAKHSTAN

16/04/2024 09:37 AM

LONDON, 16 April (Bernama) -- Emerging Markets Global Advisory LLP (EMGA) umumkan telah memperoleh AS$ 50J kemudahan hutang senior fasiliti daripada JICA, Agensi Kerjasama Antarabangsa Jepun.

Pengerusi Lembaga KMF, Shalkar Zhusupov: “Ini kali pertama KMF memasuki perkongsian dengan JICA, yang matlamat dan misinya hampir dengan kami. Kami berterima kasih kepada EMGA dan JICA ke atas kepercayaan dan sokong mereka. Dana daripada JICA akan digunakan untuk mengimplementasikan projek bagi menyokong perusahaan mikro dan kecil, termasuk usahawan luar bandar yang akan mencipta peluang baharu dan menyumbang kepada perkembangan ekonomi mereka.”

BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio