Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version
 

 

     
     
     


JKN Kedah keluarkan 15 kompaun kepada peniaga makanan sejak Ahad

ALOR SETAR, 22 Mei (Bernama) -- Jabatan Kesihatan Kedah mengeluarkan 15 kompaun kepada peniaga makanan di bazar Ramadan di seluruh negeri dalam tempoh tiga hari lalu.

 


Esscom kekal bagi memastikan keselamatan Sabah - Muhyiddin

PUTRAJAYA, 22 Mei (Bernama) -- Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) akan dikekalkan selagi tahap keselamatan di negeri itu belum berada pada tahap terbaik, kata Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

     
     
     


MAIPS beri zakat kepada 8,998 asnaf seluruh Perlis

KANGAR, 22 Mei (Bernama) -- Seramai 8,998 asnaf seluruh Perlis akan menerima zakat berjumlah RM3,599,200 daripada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs).

 


PKS Sarawak digesa guna pakai pendigitalan e-Dagang

SIBU, 25 Mei (Bernama) -- Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) di Sarawak digesa mengguna pakai pendigitalan dan memulakan aktiviti e-dagang bagi merebut peluang yang lebih banyak dalam bidang perniagaan dalam dunia digital semasa.

     
     
     


Sebuah kilang di tapak MCKIP Gebeng aktif curi air sejak Januari

KUANTAN, 22 Mei (Bernama) -- Sebuah kilang yang terletak di Taman Industri Kuantan Malaysia-China (MCKIP) di Gebeng yang sudah beroperasi sejak tiga bulan lepas didapati aktif mencuri air di kawasan itu sejak Januari tahun ini.

 


APMM Tawau rampas 1,086 karton rokok seludup

TAWAU, 22 Mei (Bernama) -- Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Tawau merampas 1,086 karton rokok pelbagai jenis bernilai RM44,820 yang cuba diseludup masuk dari Sungai Nyamuk Indonesia ke perairan kampung air Titingan di sini, malam tadi.  

     
     
     


10 Exco Kedah angkat sumpah

ALOR SETAR, 22 Mei (Bernama) -- Seramai 10 Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dengan lapan daripadanya muka baharu, mengangkat sumpah jawatan Anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) di hadapan Sultan Kedah Sultan Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah hari ini.

 


Sisa pepejal ketika Ramadan meningkat 25 peratus di Perlis

KANGAR, 22 Mei (Bernama) -- Pembuangan sisa pepejal di Perlis meningkat 20 hingga 25 peratus atau 180 tan sehari sejak umat Islam mula berpuasa pada 17 Mei lepas, berbanding purata bagi hari biasa sebelum itu sebanyak 145 tan sahaja.

     
 
     
   
 

SWM lancar kempen 'Value Food No Waste'

 
     

Pulau Pinang lulus RM10 juta projek RTB Teluk Kumbar

 
     

Maritim Malaysia tahan bot nelayan, tangkap ikan di zon larangan

 
     

Exco Melaka gesa orang ramai derma darah

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
2018 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel