Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 

 

     
     
     Ramai warga asing berminat dengan 'Libur Pendidikan' Malaysia

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Walaupun sejak sekian lama pulau-pulau, serta taman dan hutan Malaysia, di samping kepelbagaian budaya dan tradisi negara menjadi daya penarik kehadiran pelancong asing, namun tidak lama lagi "Libur Pendidikan” yang sedang gigih dipromosikan oleh kerajaan mungkin bakal menjadi satu lagi tarikan utama negara.

 


Lebih 4,400 aduan pembakaran terbuka diterima JAS

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Sebanyak 4,409 aduan pembakaran terbuka diterima Jabatan Alam Sekitar (JAS) bagi tempoh Januari sehingga 22 September.

     
     
     Jho Low ajar percepat proses pengeluaran jaminan kerajaan - Saksi

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Berhad (1MDB) memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini bahawa ahli perniagaan dalam buruan Low Taek Jho atau Jho Low telah mengajarnya untuk membuat salinan kepada Ketua Setiausaha Perbendaharaan (KSP) bagi surat yang dihantar kepada Datuk Seri Najib Tun Razak.

 Samun rumah: Empat lelaki bersenjata ditembak mati

SEPANG, 23 Sept  -- Empat lelaki bersenjata ditembak mati selepas berbalas tembakan dengan pasukan polis di kawasan parkir sebuah kondomium di Cyberjaya hari ini, beberapa jam selepas melakukan jenayah samun di Cheras.

     
     
     Mayat bayi lelaki ditemukan dalam mangkuk tandas

KUANTAN, 23 Sept -- Tandas tersumbat dan warna air yang berubah menjadi merah membawa kepada penemuan mayat bayi lelaki dipercayai baharu dilahirkan dalam keadaan tidak cukup bulan di stesen bas Terminal Sentral Kuantan (TSK) di sini, hari ini.

 Kadar penggunaan platform MyGovUC terus meningkat - MAMPU

KUALA TERENGGANU, 23 Sept (Bernama) -- Kecemerlangan perkhidmatan MyGovUC di bawah seliaan Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU), berjaya meningkatkan jumlah penggunaannya dalam kalangan penjawat awam di negara ini.

 
     
     
     Operasi cegah jenayah: 108 pendatang tanpa izin ditahan

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Seramai 108 pendatang asing tanpa izin ditahan dalam operasi bersepadu khas mencegah jenayah dalam kalangan warga asing di beberapa lokasi tumpuan mereka di sekitar ibu kota, Sabtu lepas.

 Pendidikan pelabur menggalakkan pembangunan pasaran, pertumbuhan ekonomi - SC

KUALA LUMPUR, 23 Sept   -- Pengawal selia pasaran modal perlu mempergiatkan usaha pendidikan pelabur mereka untuk meningkatkan literasi kewangan dan penyertaan bermaklumat dalam pasaran modal, kata Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) Datuk Syed Zaid Albar.

     
 
     
   
 

Jho Low ajar percepat proses pengeluaran jaminan kerajaan - Saksi

 
     

Dr Md Farid pemimpin muda yang komited bawa idea pembaharuan dalam kerajaan - Aminolhuda

 
     

Balu Mejar Zahir pohon hentikan spekulasi kematian suaminya

 
     

Sebutan kes pengubahan wang haram US$248 juta Riza Aziz pada 24 Sept

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
 
 
     
   
     
   
     
   
     
 

 
© 2019 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel