Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

Perubahan lalu lintas di sebahagian jalan di Kuala Lumpur


Tarikh kemaskini: 09/12/2019

KUALA LUMPUR, 9 Dis -- Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan membuat penukaran aliran lalu lintas di persimpangan Jalan Maharajalela/ Jalan Sultan Sulaiman, di sini, pada 14 Dis ini bermula pada 12.01 tengah malam (Sabtu).

Pengarah Jabatan Perancangan Korporat DBKL Khairul Azmir Ahmad dalam satu kenyataan berkata perubahan ini melibatkan aliran trafik yang datang dari arah Jalan Sultan Sulaiman dibenarkan membelok ke kiri sahaja dengan kawalan lampu isyarat.

Kenderaan dari Jalan Sultan Sulaiman pula perlu menggunakan Bulatan Sultan Muhammad untuk menghala ke Jalan Petaling/ Loke Yew/ Jalan Cheras.

Sementara itu,  aliran trafik dari Jalan Kuching/ Jalan Kinabalu menghala ke Jalan Loke Yew/ Jalan Cheras akan dijadikan laluan ‘free-flow’ tanpa kawalan lampu isyarat di persimpangan Jalan Maharajalela/ Jalan Sultan Sulaiman.

Kenyataan itu juga antara lain menyebut laluan ‘free-flow di persimpangan ini dijangka dapat melancarkan pergerakan trafik yang menghala ke Jalan Loke Yew/ Jalan Cheras terutamanya pada waktu puncak.

-- BERNAMA

   

 
 
     
   
 

Pertunjukan dron menerangi langit Langkawi

 
     

"Permaisuri Zarith Sofiah Opera House" bakal jadi pusat seni dan budaya di JB

 
     

Skim perlindungan keselamatan sosial untuk rakyat Malaysia bekerja di Singapura bakal diperkenal

 
     

Kerajaan Perak peruntuk RM70,000 pasang 10 mesin AED

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2020 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel