Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

3,474 graduan UniSZA bakal diraikan pada majlis konvokesyen Isnin depan


Tarikh kemaskini: 10/10/2019

KUALA NERUS, 10 Okt -- Seramai 3,474 graduan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) bakal menerima ijazah doktor falsafah (PhD), ijazah sarjana, ijazah sarjana muda dan diploma masing-masing pada Majlis Idul Ilmi Konvokesyen UniSZA ke-11 pada 14 hingga 17 Okt ini.

Naib Cancelor UniSZA Profesor Datuk Dr Hassan Basri Awang Mat Dahan berkata majlis konvokesyen yang akan berlangsung di Dewan Al Muktafi Billah Shah (DABS) di UniSZA Gong Badak itu melibatkan 163 adalah graduan PHD dan sarjana, manakala selebihnya merupakan graduan sarjana muda dan diploma.

“Sebanyak tujuh sidang dijadualkan berlangsung pada majlis konvokesyen ini. Pada sidang pertama akan berlangsung Majlis Penganugerahan Ijazah Kehormat kepada Pengarah Urusan Kumpulan QSR Brands (M) Holdings Bhd (QSR Brands), Datuk Seri Mohamed Azahari Mohamed Kamil,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata Karnival Mahabbah pula akan diadakan selama enam hari bermula Sabtu ini bersempena majlis konvokesyen itu.

Katanya pelbagai aktiviti menarik disediakan di karnival Mahabbah itu, antaranya sukan rakyat, pertandingan mewarna, pameran, gerai jualan dan persembahan pentas.

-- BERNAMA

   

 
 
     
   
 

Projek pembinaan WCE mampu lonjakkan pembangunan ekonomi Selangor

 
     

Lelaki warga New Zealand dijumpai mati di jeti marina Labuan

 
     

22 buah sekolah di Parlimen Bagan dibaik pulih dengan peruntukan dianggar RM10 juta

 
     

Pentadbiran kerajaan Selangor diwajib isytihar harta - MB

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2019 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel