Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

Kerajaan negeri dalam perancangan bina hospital pakar yang kedua - exco


Tarikh kemaskini: 25/04/2019

SEREMBAN, 25 April (Bernama) -- Kerajaan negeri dalam perancangan untuk membina sebuah hospital pakar yang kedua di negeri ini sebagai usaha mengurangkan kesesakan di hospital sedia ada ketika ini, kata Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kesihatan, Alam Sekitar, Koperasi dan Kepenggunaan Negeri Sembilan S. Veerapan.

Beliau berkata perkara itu telah dimaklumkan kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pihaknya kini menunggu kelulusan.

“Untuk hospital kedua di Negeri Sembilan memang dalam perancangan, kita telah cadangkan kepada KKM untuk wujudkan sebuah hospital kedua di negeri ini dan sekiranya dapat dibina maka kesesakan di hospital termasuk masalah parkir dapat dikurangkan.

“Saya juga telah buat satu lawatan ke satu tapak di Bandar Enstek, Nilai yang merupakan tanah KKM yang saya rasa hospital kedua ini boleh dibina di lokasi ini,” katanya pada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Sembilan di sini hari ini. 

Beliau berkata demikian menjawab soalan tambahan Datuk Adnan Abu Hassan (BN-Senaling) yang ingin tahu sama ada kerajaan negeri mempunyai perancangan untuk mewujudkan sebuah lagi hospital pakar di negeri ini.

Tambahnya perkara itu sememangnya dalam perancangan kerajaan negeri dan telah pun dibawa ke perhatian pihak KKM.

-- BERNAMA

 

   

 
 
     
   
 

Dr Md Farid pemimpin muda yang komited bawa idea pembaharuan dalam kerajaan - Aminolhuda

 
     

Balu Mejar Zahir pohon hentikan spekulasi kematian suaminya

 
     

Sebutan kes pengubahan wang haram US$248 juta Riza Aziz pada 24 Sept

 
     

Michael Wong Duta Pelancongan Perak

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2019 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel