Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

Sabah minat jalin kerjasama dengan WIEF untuk tingkatkan pelaburan


Tarikh kemaskini: 07/03/2019

KOTA KINABALU, 7 Mac (Bernama) -- Kerajaan negeri Sabah berminat untuk menjalin kerjasama dengan Yayasan Forum Ekonomi Islam Dunia (WIEF) untuk meningkatkan pelaburan di negeri itu dan mengembangkan rangkaian perniagaan globalnya.

Pengerusi WIEF Tun Musa Hitam berkata hasrat itu telah diutarakan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal semasa melakukan kunjungan hormat ke atas Ketua Menteri itu di sini hari ini.

Beliau berkata kerajaan negeri melihat hubungan baik WIEF dengan komuniti perniagaan dan pelaburan dari seluruh dunia sebagai satu kelebihan yang dapat meningkatkan perdagangan dan pembangunan ekonomi Sabah.

"Dia (Mohd Shafie) nampaknya sangat berminat untuk berkerjasama dengan WIEF,” katanya kepada pemberita selepas kunjungan itu.

Musa berkata Sabah mempunyai banyak sumber yang boleh digunakan untuk menarik pelabur, dan WIEF bersedia untuk membantu kerajaan negeri menjalinkan hubungan dengan komuniti perniagaan dan pelaburan di seluruh dunia.

WIEF ialah sebuah organisasi yang bermatlamat meningkatkan kesejahteraan ekonomi negara-negara Islam dengan menggalakkan peluang perdagangan dan perniagaan, bukan sahaja dalam kalangan mereka bahkan di seluruh dunia melalui penganjuran forum dan persidangan di seluruh dunia.

-- BERNAMA

 

   

 
 
     
   
 

Sembilan pili air awam bagi hadapi gangguan bekalan air bermula esok

 
     

Konsul Indonesia di Pulau Pinang mahu penjelasan kes Adelina

 
     

Penganjuran e-sukan menguntungkan negara

 
     

Takaful IKHLAS perkenal IWE sebagai platform peserta bantu masyarakat

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2018 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel