BERNAMA.com - 120 Jurulatih, Pengadil Tamatkan Kursus Di Akademi Hoki Raja Ashman
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA SUKAN


120 Jurulatih, Pengadil Tamatkan Kursus Di Akademi Hoki Raja Ashman

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 

IPOH, 8 Mac (Bernama) -- Seramai 120 individu merangkumi jurulatih dan pengadil dari 30 negara hari ini menerima sijil tamat kursus kejurulatihan dan pengadil yang dijalankan di Akademi Hoki Raja Ashman Shah di sini, bersempena Kejohanan Piala Sultan Azlan Shah.

Kedua-dua kursus itu yang dianjurkan oleh Persekutuan Hoki Antarabangsa (FIH) dan Persekutuan Hoki Asia (AHF) berlangsung sejak 28 Feb lalu hingga hari ini, melibatkan jurulatih dan pengadil lelaki serta wanita dari negara seperti Korea Selatan, India, Pakistan, Vietnam, Singapura, China, Hong Kong, Bangladesh, Jepun, Emiriah Arab Bersatu dan Portugal.

Sijil disampaikan oleh Raja Kechil Sulong Perak Raja Datuk Seri Ahmad Nazim Azlan Shah Raja Datuk Seri Ashman Shah, kerabat diraja Perak.

Turut berangkat hadir adinda Sultan Perak Raja Datuk Seri Eleena Sultan Azlan Shah. Hadir sama Ketua Pegawai Eksekutif AHF Datuk Tayyab Ikram.

Sementara itu, Tayyab dalam ucapan alu-aluannya mengucapkan tahniah kepada peserta atas dedikasi dan komitmen mereka ke arah menambah baik sukan hoki menerusi teknik dan modul kejurulatihan terkini.....
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu