BERNAMA.com - Tempoh Seminggu Penuh Bermakna Buat Skuad Ragbi 7's Negara
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA SUKAN


Tempoh Seminggu Penuh Bermakna Buat Skuad Ragbi 7's Negara

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 

Oleh Ahmad Nazrin Syahmi Mohamad Arif

KUALA LUMPUR, 8 Mac (Bernama) -- Skuad ragbi tujuh sepasukan (7's) negara bakal menimba satu pengalaman berharga apabila menjalani latihan selama seminggu bersama-sama bekas kapten 7's New Zealand All Blacks, Derek Jamie Forbes, yang dijadual tiba di sini pada 24 Mac ini.

Presiden Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM) Datuk Shahrul Zaman Yahya berkata bintang yang lebih dikenali sebagai DJ Forbes itu akan bergandingan dengan barisan kejurulatihan tempatan di Ipoh dalam usaha mempersiapkan skuad kebangsaan menghadapi Sukan Komanwel dan Sukan Asia 2018.

Meskipun seminggu itu suatu tempoh yang singkat, beliau berharap kehadiran ikon ragbi dunia itu, yang bertanggungjawab memastikan kilauan pingat emas Sukan Komanwel 2006 dan gelaran juara Piala Dunia 7's 2013 menjadi milik New Zealand, dapat dimanfaatkan sepenuhnya oleh pemain negara.

"Forbes akan memulakan tugasnya bermula 25 Mac ini. Walaupun seminggu itu tempoh yang singkat namun, saya percaya dengan pengalaman luas yang dimiliki beliau tempoh tersebut pasti menjanjikan satu pengalaman berharga buat pemain negara.

"Kehadiran Forbes amat ditagih kerana beliau adalah seorang pemain hebat dan sangat terkenal. Beliau akan membantu pasukan dari segi taktikal dan teknikal selain berkongsi input berguna untuk membantu memperkemas persiapan pasukan," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.....
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu