malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


 

KUIS sasar perpustakaan Imam Al-syafi'i jadi perpustakaan digital

KUALA LUMPUR, 22 Mei (Bernama) -- Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) menyasar untuk menjadikan perpustakaannya, Perpustakaan Imam Al-Syafi'I, menjadi sebuah perpustakaan digital pada masa akan datang.

 

Pegawai tidak dapat mengakses fail merah - Menteri Kewangan

PUTRAJAYA, 22 Mei (Bernama) -- Pegawai tertinggi dan kanan Perbendaharaan dan Jabatan Audit Negara tidak dapat mengakses akaun dan laporan tertentu di bawah pemerintahan terdahulu, kata Menteri Kewangan yang baharu dilantik, Lim Guan Eng.

 

Jabatan Kesihatan Terengganu pantau kebersihan 4,246 premis Bazar Ramadan

KUALA TERENGGANU, 22 Mei (Bernama) -- Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu melakukan pemeriksaan di 418 daripada 4,246 premis bazar Ramadan di seluruh negeri setakat Ahad lalu.

 

Penunjuk Perasaan Pro Demokrasi Thailand Cuba Berarak Ke Bangunan Kerajaan

Oleh Mohd Haikal Mohd Isa

BANGKOK, 22 Mei (Bernama) -- Beratus-ratus penunjuk perasaan pro demokrasi berhimpun di Universiti Thammasat (Kampus Prachan) di sini untuk memperingati ulang tahun rampasan kuasa empat tahun lalu yang menggulingkan kerajaan awam pimpinan parti Pheu Thai.

 

Projek infra berkos tinggi di Johor akan dikaji semula

JOHOR BAHRU, 22 Mei (Bernama) -- Beberapa projek infrastruktur di negeri ini yang belum mendapat Surat Setuju Terima (SST) daripada Kementerian Kewangan akan dikaji semula bagi memastikan ia benar-benar memberi manfaat kepada rakyat sekali gus membantu menjimatkan perbelanjaan kerajaan.

 

Pengunduran Bung Moktar tidak beri kesan kepada Felcra FC - Timbalan Presiden

SHAH ALAM, 22 Mei (Bernama) -- Keputusan Datuk Seri Bung Moktar Radin yang mahu meletak jawatan sebagai Pengerusi FELCRA Berhad hujung bulan ini seperti dilaporkan, tidak akan memberikan kesan negatif terhadap prestasi Felcra FC dalam saingan Liga Premier 2018.

 

MSN perjelas isu Nur Eli Ellina

KUALA LUMPUR, 22 Mei (Bernama) -- Majlis Sukan Negara (MSN) mengulangi kenyataan bahawa tiada sebarang tunggakan elaun bagi atlet di bawah kendalian MSN, seperti didakwa bekas gimnas negara Nur Eli Ellina Azmi.