Semua agensi keselamatan digesa tingkat kesiapsagaan untuk sidang kemuncak Asean - TPM thailand [ 2h ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Semua agensi keselamatan digesa tingkat kesiapsagaan untuk sidang kemuncak Asean - TPM thailand

BANGKOK, 21 Okt  -- Timbalan Perdana Menteri Thailand Jen Prawit Wongsuwan hari ini mengarahkan semua agensi keselamatan menyelaras dan meningkatkan kesiapsiagaan menjelang ketibaan hari Sidang Kemuncak Asean ke-35 yang diadakan dari 2 sehingga 4 November di Bangkok.

Perbaiki sistem pendidikan untuk hadapi realiti sosio ekonomi

 KUALA LUMPUR, 21 Okt  -- Malaysia harus mengambil sikap yang sangat programatik dalam memperbaiki sistem pendidikannya demi mempersiapkan generasi muda untuk menghadapi realiti sosio-ekonomi.

Perkeso gesa kerajaan biaya pusat pemulihan di Ipoh, bukannya Perkeso

KUALA LUMPUR, 21 Okt  -- Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) meminta supaya kerajaan sendiri membiayai penubuhan pusat pemulihan Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) bernilai RM500 juta yang dicadangkan di Ipoh yang diumumkan dalam Belanjawan 2020, dan bukannya dibiayai Perkeso.

Jangan tunggu 2030 untuk kecapi perpaduan

KUALA LUMPUR, 21 Okt  -- Rakyat negara ini tidak perlu menunggu hingga tahun 2030 untuk menjadi sebuah negara yang makmur, maju, harmoni dan dihormati seperti yang digariskan menerusi dasar Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030).

25 peserta dari Asean sertai program ARTM di Kinabatangan

KINABATANGAN, 21 Okt (Bernama) -- Dua puluh lima peserta dari negara ASEAN berkumpul selama empat hari di sini menghadiri Program Rangkaian Pembangunan dan Pengurusan Sumber Manusia Pelancongan ASEAN (ATRM) selama empat hari bagi ekopelancongan di sini bermula hari ini.

Lima pasukan sertai kejohanan hoki dalam dewan wanita antarabangsa Piala Tuanku Zara

IPOH, 21 Okt  -- Kejohanan Hoki Dalam Dewan Wanita Antarabangsa Piala Tuanku Zara akan berlangsung selama empat hari bermula 31 Okt di Dewan Jubli Kuala Kangsar.

Lelaki maki polis ditahan

KUALA LUMPUR, 21 Okt  -- Seorang lelaki tempatan ditahan selepas memberontak dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap anggota polis di Balai Polis Pandan Indah, Ampang, di sini, Sabtu lepas.