70 olive ridley turtle hatchlings set free in Penang [ 4m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Pulau Pinang akan mengalu-alukan pelaburan dalam hospital baharu

Sektor pelancongan perubatan Pulau Pinang akan menerima rangsangan susulan pelabur berpotensi merancang untuk melabur dalam hospital swasta baharu di sini.

13 kes kebakaran terbuka berlaku di Pahang setakat 6 petang

Sebanyak 13 kes kebakaran terbuka direkodkan berlaku di  Pahang sehingga pukul 6 petang tadi melibatkan tiga daerah di negeri ini.

GPM komited bantu mangsa gempa bumi di Lombok

Daripada Siti Zanariah Nor Zin

Global Peace Mission (GPM) Malaysia menyatakan komitmen akan menghantar bantuan susulan kepada mangsa gempa bumi di Lombok.

Barangan tiruan bernilai lebih RM36,000 dirampas

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) cawangan Taiping menyita 635 pelbagai barangan tiruan berjenama antarabangsa bernilai lebih RM36,000 dalam satu operasi di Kamunting, semalam.

Untung bersih Mynews Holdings naik kepada RM8.24 juta pada suku pertama

Keuntungan bersih Mynews Holdings Bhd naik kepada RM8.24 juta pada suku pertama berakhir 31 Jan, 2019 berbanding RM6.34 juta dalam tempoh sama tahun lepas. 

Program "Perjalanan ke Dunia Prasarana" kenalkan pelajar kepada pengangkutan awam

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) akan menganjurkan program khas “Perjalanan ke Dunia Prasarana” atau Journey to the World of Prasarana sempena cuti sekolah yang bermula minggu depan.

Murid tahun satu maut dilanggar van sekolah

Seorang murid tahun satu maut dilanggar van sekolah yang dinaikinya selepas mangsa berlari di hadapan kenderaan itu dalam kemalangan di Tingkat Paya Terubong, di sini hari ini.