malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


 

Bersederhana sambutan Maulidur Rasul di Palu

KOTA PALU (Sulawesi), 20 Nov (Bernama) -- Gempa bumi dan tsunami yang menimpa masyarakat Palu sejak 28 Sept lepas, sedikit pun tidak mematahkan semangat mereka untuk mengisi sambutan Maulidur Rasul hari ini walaupun dalam keadaan serba sederhana.

 

Leong Hup International tingkatkan pengeluaran makanan ternakan di Vietnam

HO CHI MINH, 20 Nov (Bernama) -- Pengeluar makanan ayam itik dan ternakan Malaysia, Leong Hup International Bhd menyasarkan pengeluaran makanan ternakan sehingga 1.35 juta tan metrik tahun depan apabila kilang keempatnya di Dong Nai mula operasi bulan depan.

 

Siling kapur ruang pameran Planetarium Melaka runtuh

MELAKA, 20 Nov (Bernama) -- Sebahagian siling kapur di ruang pameran Planetarium Melaka runtuh dalam kejadian hujan lebat dan ribut di Ayer Keroh di sini hari ini.

 

Malaysian Tigers alami kekalahan kedua di tangan New Zealand

KUALA LUMPUR, 20 Nov (Bernama) – Skuad hoki negara terus menerima tamparan dalam persiapan menghadapi kempen Piala Dunia 2018 di Bhubasneswar, India, selepas mengalami kekalahan kedua kepada New Zealand dalam perlawanan ujian kedua di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil hari ini.

 

Perak mahu jadi penganjur Para Sukma terbaik

IPOH, 20 Nov (Bernama) --  Kerajaan Negeri Perak selaku tuan rumah Para Sukan Malaysia (Sukma) ke-19 akan memastikan segala fasiliti dalam temasya sukan itu mencapai mesra Orang Kelainan Upaya (OKU) sejajar dengan hasrat menjadikan negeri ini selaku penganjur terbaik temasya sukan itu, kata Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan negeri Howard Lee Chuan How.

 

Polis Thailand berkas rakyat Malaysia disyaki menipu

BANGKOK, 20 Nov (Bernama) – Sangkaan seorang lelaki berusia 60 tahun yang dikehendaki pihak berkuasa Malaysia kerana disyaki terlibat dengan kes penipuan urus niaga hartanah bahawa dia dapat meloloskan diri sekiranya melarikan diri ke Thailand, ternyata meleset.

 

Malaysia-Thailand cari jalan terbaik selesai isu selatan Thai

BANGKOK, 20 Nov (Bernama) -- Menteri Pertahanan Mohamad Sabu yang tiba di sini hari ini, untuk lawatan rasmi pertamanya ke Thailand, berkata kedua-dua negara mahu melakukan usaha terbaik dalam mencari jalan penyelesaian terhadap konflik di selatan Thai.