malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


 

FAMA galak lebih ramai sertai Program Ladang Kontrak di Sabah

KOTA KINABALU, 21 Mac (Bernama) -- Ketua Pengarah Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) Datuk Ahmad Ishak menggalakkan lebih ramai petani di Sabah menyertai Program Ladang Kontrak untuk meningkatkan lagi pengeluaran sayur-sayuran dan buan-buahan di negeri ini.

 

Mayat mangsa lemas terakhir ditemukan

BACHOK, 21 Mac (Bernama) -- Mayat mangsa terakhir tragedi tiga beranak lemas ketika mandi-manda bersama keluarga di Pantai Sri Telong di sini, semalam dijumpai terdampar di pesisir pantai itu, pagi ini.

 

MPI bakal laksana lebih banyak bengkel media di Sarawak

KUCHING, 21 Mac (Bernama) -- Institut Akhbar Malaysia (MPI) sedang mengkaji kemungkinan mengadakan lebih banyak bengkel untuk pengamal media Sarawak bagi meningkatkan pengetahuan mereka dalam bidang atau subjek tertentu.

 

Ryan Deedat mahu bawa 'Salimah' ke arena muzik global

Pihak syarikat rakaman bercadang memasarkan lagu Salimah di dalam versi Latin ke Mexico, sebelum diketengahkan ke seluruh Amerika Latin seterusnya menyusun perancangan lain untuk menjengah pasaran Amerika Syarikat dan dunia.

 

Menteri Sabah Siringan Gubat meninggal dunia

KOTA KINABALU, 21 Mac (Bernama) -- Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Sabah yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paginatan Datuk Siringan Gubat, 68, meninggal dunia akibat serangan jantung pada 10.57 malam tadi.

 

Aroma kopi Wong gamit pengunjung ke Pekan sehari Temerloh

Rasa kopi dia ini memang sedap, kalau di Kuala Lumpur orang jual kopi dah siap bungkus cantik, di sini Uncle Wong bancuh sendiri biji kopi di depan kita, itu yang membuatkan kita jatuh cinta, lain macam rasanya. - pengunjung

 

Enam jam bergelut padam kebakaran tangki simpanan minyak di Pulau Busing

Oleh Massita Ahmad SINGAPURA, 21 Mac (Bernama) -- Tangki simpanan minyak yang dijilat api di Pulau Busing dapat dipadamkan selepas hampir enam jam operasi memadam kebakaran, kata Angkatan Pertahanan Awam Singapura (SCDF).