Kes culik nelayan: Polis Sabah sedang tunggu maklumat pihak keselamatan Filipina [ 4m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Kes culik nelayan: Polis Sabah sedang tunggu maklumat pihak keselamatan Filipina

KOTA KINABALU, 23 Sept  -- Polis Sabah masih menunggu maklumat daripada pihak berkuasa keselamatan Filipina berhubung kejadian tiga nelayan dipercayai warga negara jiran diculik di kawasan perairan Tambisan, Lahad Datu, pagi ini.

Kaukus reformasi dan tadbir urus anjur seminar ekonomi, kemiskinan dan kesenjangan Malaysia

KUALA LUMPUR, 23 Sept -- Kaukus Reformasi dan Tadbir Urus Parlimen akan mengadakan Seminar Ekonomi, Kemiskinan dan Kesenjangan di Malaysia: Takrifan dan Pelaksanaan bagi ahli-ahli Parlimen dan pegawai-pegawai kerajaan dalam memahami permasalahan terkait kemiskinan di Malaysia, esok.

Lindungi pencari kerja daripada diskriminasi-Suhakam

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) menggesa kerajaan supaya memasukkan perlindungan untuk pencari kerja daripada diskriminasi, menerusi pindaan Akta Kerja 1955.

Hampir 300 hadiri Majlis Ulang Tahun Ke-74 Kemerdekaan Indonesia

KOTA KINABALU, 23 Sept  -- Hampir 300 tetamu hadir di Majlis Resepsi Hari Ulangtahun Ke-74 Kemerdekaan Republik Indonesia di sini, malam ini.

Lelaki tempatan ditemukan mati dengan tiga kesan tikaman

IPOH, 23 Sept  -- Mayat  seorang  lelaki  dengan  tiga  kesan  tikaman  ditemukan  di  hadapan sebuah premis aksesori kereta di Jalan Lapangan Siber 1, Bandar Seri Botani di sini, malam ini.

Belum ada keputusan muktamad berhubung pemansuhan peruntukan anti diskriminasi pengambilan pekerja

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Kementerian Sumber Manusia berkata kenyataan berhubung keputusan dicapai bagi memansuhkan peruntukan anti diskriminasi dalam pengambilan pekerja di bawah Akta Kerja 1955, adalah ‘masih terlalu awal’ memandangkan perkara itu masih dalam perbincangan antara kementerian dengan pemegang taruh.

Isu Kampung Baru: Kabinet bincang Rabu ini

KUALA LUMPUR, 23 Sept  -- Kabinet akan membincangkan mengenai kadar tawaran harga pembelian tanah pemilik dan pewaris Kampung Baru pada mesyuarat Kabinet Rabu ini.