BERNAMA.com - BN Kedah Tidak Tergesa-gesa Sediakan Manifesto - Ahmad Bashah
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA POLITIK


BN Kedah Tidak Tergesa-gesa Sediakan Manifesto - Ahmad Bashah

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 

SUNGAI PETANI, 8 Mac (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) Kedah tidak mahu tergesa-gesa dalam menyediakan manifesto pilihan raya umum (PRU) demi memastikan ia bukan hanya sekadar janji kosong seperti dibuat pembangkang.

Pengerusi BN Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, pihaknya masih lagi membuat penelitian, perancangan dan perbincangan bersama jentera parti agar manifesto yang ditawarkan nanti memberi manfaat menyeluruh kepada rakyat.

"Kita (BN) tidak tergesa-gesa macam mereka (pembangkang). Kita mahu pastikan bila hendak bagi sesuatu kepada rakyat, ia boleh dilaksanakan dan realistik sebab itu perlu tengok dahulu semua keperluan rakyat.

Orang lain boleh cakap macam-macam, janji itu (dan) ini tapi akhirnya mereka tidak boleh laksanakan. Kita juga tahu manifesto yang mereka lancarkan itu sebenarnya ambil daripada BN," kata menteri besar itu selepas merasmikan Majlis Penutup Konvensyen Peladang Muda dan Peladang Nita di Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Merbok di sini hari ini.

Pada 28 Feb lalu, PAS bersama rakan strategik mereka dalam Gagasan Sejahtera melancarkan manifesto PRU14 khusus untuk Kedah antaranya sumbangan beras sejahtera, mewujudkan Skim Tabungan Anak Kedah, membangunkan Sungai Kedah sebagai produk pelancongan dan menyelesaikan masalah bekalan air secara berperingkat.....
 
 

       Berita Utama Terdahulu