BERNAMA.com - Dakwaan Ekspo Kedah Medium Pancing Undi Tindakan Terdesak Pembangkang
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA POLITIK


Dakwaan Ekspo Kedah Medium Pancing Undi Tindakan Terdesak Pembangkang

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 
KULIM, 8 Mac (Bernama) -- Dakwaan pihak pembangkang yang mengatakan penganjuran Ekspo Muafakat Kedah pada bulan lepas hanya untuk memancing undi rakyat terhadap Barisan Nasional (BN) adalah tidak benar sama sekali.

Ketua Puteri UMNO Bahagian Kulim-Bandar Baharu, Datuk Norsabrina Mohd Noor berkata sebaliknya, apa yang ditonjolkan sepanjang ekspo berkenaan adalah mengenai kejayaan kerajaan negeri ketika Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah menerajui Kedah.

"Dari segi apa nak pancing undi, sebab apa yang dipamerkan dan dipersembahkan di ekspo tersebut adalah benda nyata, perkara-perkara yang sudah sedia ada yang merupakan kejayaan kerajaan sepanjang memimpin negeri ini," katanya kepada pemberita selepas menyerahkan peralatan COMBI dan KOSPEN di Keda Sungai Salleh di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Timbalan Pengerusi Pakatan Harapan (Harapan) Kedah, Datuk Dr Ismail Salleh yang menyifatkan penganjuran ekspo terbesar itu bermotifkan serampang dua mata dan politik.

Norsabrina yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bandar Baharu berkata, tiada siapa yang boleh pertikaikan kejayaan ekspo tersebut kerana semua golongan terlibat dan mendapat manfaatnya.....
 
 

       Berita Utama Terdahulu