malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Rehearsal 'Konsert Malam Nostalgia Lagenda' Kini Bermula

Tarikh kemaskini: 14/03/2018
 

Fredo menyanyikan lagu Gurisan Terakhir semasa rehearsal Konsert Malam Nostalgia Lagenda Ahad ini. -- fotoBERNAMA oleh Mohammad Johari Yaakob
Oleh Mohammad Johari Yaakob

KUALA LUMPUR, 14 Mac (Bernama) -- Latihan hari pertama 'Konsert Malam Nostalgia Lagenda' telah berlangsung di Studio Latihan Orkestra, Unit Muzik Tingkat 1, Menara DBKL 2, semalam.

Fredo yang merupakan salah seorang penyanyi yang menjalani latihan bersama Orkestra Kuala Lumpur di bawah pimpinan Pengarah Muzik, Mohamad Adzan Mohd Fadzil, berkata beliau akan menyampaikan dua buah lagu iaitu Gurisan Terakhir dan Kasih Berubah.

"Saya masih lagi aktif menyanyikan lagu-lagu Flybaits dan lagu daripada album Fredo sendiri serta baharu sahaja menghabiskan kerja di Kuantan dan Langkawi," kata Fredo ketika ditemu bual mengenai perkembangan terkini beliau semalam.

Latihan yang bermula pada jam 10 pagi sehingga 3.50 petang itu melibatkan artis-artis yang akan membuat persembahan pada malam konsert tersebut iaitu Datuk Yusni Hamid, Aspalela Abdullah, Datin Paduka Julie Sudiro, Jay Jay dan juga Fredo.

Hari kedua latihan yang akan berjalan pada hari ini pada 10 pagi melibatkan artis seperti Herman Tino, V. Sarangapani, Rozita Rohaizad dan Shidee.

Dihoskan oleh Imuda dan Abon, ‘Konsert Malam Nostalgia Lagenda´ yang akan berlangsung pada 8.30 malam Ahad ini, dianjurkan secara percuma dengan syarat pengunjung perlu mendapatkan pas masuk percuma di Menara DBKL 1.

Bagi mendapatkan pas masuk percuma, mereka yang berminat boleh menghubungi talian Hotline 03-26176300 (Cik Anis Syafinaz


Pengarah Muzik, Mohamad Adzan Mohd Fadzil sedang memimpin latihan orkestranya semalam. --fotoBERNAMA oleh Mohammad Johari Yaakob.


9 pagi sehingga 5 petang) dalam kadar segera.

-- BERNAMA 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu