malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Gelaran Olahragawan Kebangsaan Lonjak Semangat Mohd Azizulhasni

Tarikh kemaskini: 14/03/2018
 

Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V (depan, kanan) menyampaikan Anugerah Olahragawan Kebangsaan kepada Jaguh Sukan Berbasikal Trek Negara Azizulhasni Awang (dua, kiri) pada Majlis Anugerah Sukan Negara 2017 malam ini. Turut hadir Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar (depan dua, kanan).
KUALA LUMPUR, 13 Mac (Bernama) -- Gelaran Olahragawan Kebangsaan yang diraih jaguh berbasikal trek negara, Mohd Azizulhasni Awang pada majlis Anugerah Sukan Negara 2017 malam ini membakar semangatnya menjelang Sukan Komanwel dan Sukan Asia 2018.

'The Pocket Rocketman' itu yang muncul sebagai juara dunia acara keirin pada Kejohanan Dunia Berbasikal Trek UCI 2017 di Hong Kong berkata pengiktirafan tersebut memberinya motivasi berharga dalam usahanya mempamerkan kayuhan menakjubkan.

Menurutnya, pentas Sukan Komanwel yang akan berlangsung di Gold Coast, Australia April depan bakal memberinya satu persaingan yang sengit selepas mengambil kira prestasi yang dipamerkan pelumba-pelumba antarabangsa di Kejohanan Berbasikal Trek Dunia 2018 di Belanda baru-baru ini.

"Saya sangat bersyukur dengan anugerah ini dan ia merupakan satu motivasi buat saya untuk menghadapi dua temasya sukan besar pada tahun ini iaitu Sukan Komanwel dan Sukan Asia.

"Semestinya bila bercakap pasal Sukan Komanwel cabarannya memang sengit terutama selepas saya melihat prestasi yang dipamerkan pelumba-pelumba dari United Kingdom, Australia dan New Zealand," katanya ketika ditemui pemberita pada majlis anugerah itu di sini.....

 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu