malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Video Tular Wanita Dilarang Masuk Ke Balai Polis Disangkal

Tarikh kemaskini: 14/03/2018
 

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mazlan Lazim ketika sidang media mengenai video yang ditular mangsa ugutan ekoran Polis tidak membenarknya masuk ke balai selepas diekori tiga remaja yang tular di media sosial di Ibu Pejabat Polis Alam Damai malam ini.
KUALA LUMPUR, 13 Mac (Bernama) -- Polis menyangkal dakwaan tidak membenarkan seorang wanita masuk ke dalam balai polis seperti yang tular di media sosial.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Seri Mazlan Lazim berkata balai polis sentiasa dibuka kepada orang awam terutama jika berlaku sesuatu kecemasan.

Beliau mengulas mengenai video berdurasi enam minit 28 saat mengenai seorang wanita yang mendakwa polis tidak membenarkannya masuk ke balai polis Alam Damai Cheras selepas diekori sebuah kereta lain

Malahan, Mazlan berkata pihak polis telah menahan tiga remaja lelaki lepasan Sijil Pelajaran Malaysia kerana disyaki membuat ugutan terhadap wanita berkenaan pada 8.30 malam tadi.

Mengulas lanjut, beliau berkata ketika kejadian pada 11 malam semalam, wanita berusia 41 tahun itu mengambil anak lelakinya di sebuah pusat tuisyen di Alam Damai serta difahamkan memandu dalam keadaan merbahaya sehingga menggangu pengguna jalan raya lain.

"Ekoran itu, sebuah kereta jenis BMW yang dinaiki tiga lelaki di belakang kereta wanita itu tidak berpuas hati lalu menjerit dan mengekori kereta wanita terbabit," katanya dalam sidang akhbar di Balai Polis Alam Damai, malam ini.....

 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu