malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Tayangan Amal Filem 'Takdir' Sempena Hari Wanita Sedunia 2018

Tarikh kemaskini: 12/03/2018
 

(dari kiri ke kanan) Pengarah Pembangunan Pemasaran Rousing Muses Pictures, Adam AO, Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat,Datuk Suriani Ahmad, Presiden Kelab Wanita Ikon Malaysia, Datuk Normaziah Sheikh Mohamed, Riezman Khuzaimi dan Elizad Sharifuddin bergambar dengan tiket tayangan amal 'Takdir.' -- fotoBERNAMA oleh Nazirah Ripin
Oleh Mohammad Johari Yaakob

CYBERJAYA, 12 Mac (Bernama) -- Bersempena dengan Hari Wanita Sedunia 2018, Rousing Muses Pictures Sdn Bhd dengan kerjasama Kelab Ikon Malaysia telah mengadakan tayangan amal filem 'Takdir' di Lim Kok Wing University of Creative Technology, di sini baru-baru ini.

Program ini telah mendapat sokongan daripada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan jabatan-jabatan di bawah kementerian, menurut Presiden kelab tersebut, Datuk Normaziah Sheikh Mohammed.

Tayangan amal filem tersebut merupakan acara kemuncak program satu hari yang bermula pada 10 pagi Khamis lalu dirasmikan oleh Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rohani Abdul Karim.

Filem ‘Takdir´ arahan Shirin Khuzaimi dipilih untuk tayangan amal kerana filem tersebut menjurus kepada kasih sayang dan penyatuan keluarga, kata Normaziah pada sidang media.

"Pembangunan sebuah keluarga yang penuh dengan kasih sayang dipaparkan dalam filem ini diterapkan dalam peranan seorang suami terhadap isteri yang memberi keyakinan kepada isteri untuk melawan kanser adalah realiti bagi kehidupan," katanya.

TAHUN MEMPERKASA WANITA

Beliau berkata tayangan amal itu akan diadakan sepanjang tahun ini dengan tema "Tahun Memperkasa Wanita 2018 " ke seluruh negeri termasuk Kedah, Perak, Melaka, Johor, Pahang, Terengganu, Sabah, Sarawak dan Kuala Lumpur mulai bulan depan.


Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat,Datuk Suriani Ahmad berucap pada Majlis Tayangan Amal Filem 'Takdir'. --fotoBERNAMA oleh Nazirah Ripin


Filem tersebut membariskan pelakon hebat seperti Siti Elizad Sharifuddin, Riezman Khuzaimi, Elisya Sandha, Keena Mentor, Connie Norlida Ahmad, Marissa Yasmin, Edika Yusof, Esma Daniel dan lain-lain.

Beliau berkata sebahagian daripada kutipan tayangan amal filem ‘Takdir´ akan disumbangkan kepada badan-badan di bawah Jabatan Pembangunan Wanita.

Untuk mendapatkan tiket tayangan amal ‘Takdir´ boleh didapati melalui Kelab Wanita Ikon Malaysia di talian 03-55484848 dan kelabwanitaikon@gmail.com atau Rousing Muses Picture Sdn Bhd di talian 03-77323937 dan info.rousingmusespictures@gmail.com

-- BERNAMA(dari kiri ke kanan) Izat Ibrahim, Tabby Lam, Keena Mentor, Adam AO, Shirin Haji Khuzaimi, Elisya Sandha, Riezman Khuzaimi, Datuk Suriani Ahmad, Datuk Normaziah Sheikh Mohamed, Datuk Seri Hajah Rohani Abdul Karim dan Elizad Sharifuddin. -- fotoBERNAMA oleh Nazirah Ripin
 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu