malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BoBoiBoy Sambut Ulang Tahun Ke 7 Di MAPS

Tarikh kemaskini: 09/03/2018
 

Ketua Pegawai Eksekutif MAPS, Mohd Farid Abdul Aziz (kanan) bersama dengan Ketua Pegawai Pembangunan Animonsta Studios Safwan Abd Karim memotong kek sambutan ulang tahun BoBoiBoy ke 7 di ibu pejabat korporat kumpulan PKNP di Petaling Jaya baru-baru ini. -- fotoBERNAMA oleh Nazirah Ripin
Oleh Huma Makesvari

PETALING JAYA, 9 Mac (Bernama) -- Animonsta Studios bersama Movie Animation Park Studios (MAPS) akan meraikan ulang tahun BoBoiBoy yang ke 7 dari 17 hingga 25 Mac di MAPS Ipoh, Perak.

Ketua Pegawai Eksekutif MAPS, Mohd Farid Abdul Aziz berkata pelbagai aktiviti aktiviti menarik telah diatur untuk para pengunjung termasuk bertemu dengan mascot BoBoiBoy Galaxy secara ‘Live.´

Sambutan hari jadi BoBoiBoy bersama kanak-kanak yang lahir pada bulan Mac turut diadakan selain dari tayangan khas siri BoBoiBoy Galaxy dan sesi bertemu pelakon suara BoBoiboy Galaxy, katanya pada sidang media di ibu pejabat korporat kumpulan PKNP di sini baru-baru ini.

Beliau berkata kanak-kanak juga turut diberi peluang untuk menyertai pertandingan pencarian harta karun, peraduan mewarna, acara nyanyian melalui aplikasi SMULE dan ‘Face Painting.

Sempena dengan tema ‘Colourful Holiday´, MAPS juga turut membawakan beberapa pertunjukan tambahan yang menarik iaitu Bboy Dance in Neon Light, Perarakan LED, Drumline in Neon Light dan pertunjukan silap mata, katanya.

Beliau berkata pihak MAPS menjangka mampu menerima sehingga 4,000 pengunjung setiap hari sepanjang cuti sekolah nanti.

Artis-artis terkenal tempatan seperti Bunkface, Joe Flizzow, SonaOne, Altimet dan Ruffedge bakal membuat persembahan untuk menghibur para pengunjung di MAPS.


Gambar kumpulan di Majlis Sambutan Ulang Tahun BoBoiBoy ke 7 di ibu pejabat korporat kumpulan PKNP di Petaling Jaya baru-baru ini. -- fotoBERNAMA oleh Nazirah Ripin


-- BERNAMA

 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu