malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

10 Artis Bakal Kembalikan Nostalgia Pada 18 Mac

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 

(berdiri dari kiri) Herman Tino, Mohamad Adzan Mohd Fadzil, Datuk Freddie Fernandez, Imuda dan Abon. (Duduk dari kiri) Rozita Rohaizad, Datin Paduka Julie Sudiro, Hasliza Abd. Hamid dan V. Saragapani.
Oleh Mohammad Johari Yaakob

KUALA LUMPUR, 8 Mac (Bernama) -- Sepuluh artis lagenda bakal mengadakan persembahan pada 'Konsert Malam Nostalgia Lagenda' di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) pada 18 Mac ini.

Konsert yang dihoskan oleh Imuda dan Abon ini membariskan Jay Jay, Rahimah Rahim, Fredo, Datuk Yusni Hamid, Herman Tino, Datin Paduka Julie Sudiro, V. Saragapani, Rozita Rohaizad, Shidee dan Aspalela Abdullah.

Presiden Karyawan Datuk Freddie Fernandez berkata konsert tersebut lahir hasil kerjasama persatuan itu dengan PR Charity Lane untuk menganjurkan satu acara yang menampilkan artis veteran dan lagenda yang jarang mengadakan persembahan pentas.

"Cadangan ini timbul setelah Karyawan mengadakan perbincangan dengan Datuk Raja Ropiah Raja Abdullah, Pengasas PR Charity Lane dan juga bekas Senator, tentang nasib artis lama ini," katanya pada sidang media semalam.

"Cadangan tersebut seterusnya diketengahkan kepada WOWKL! yang dulu dikenali sebagai Saloma Bistro dan mereka amat berminat untuk menaja serta merealisasikan perkara ini," tambah beliau.

FORMAT GALA

Menurut Freddie, setelah berjaya pada dua siri yang dianjurkan sebelum ini, kini konsert yang diiringi oleh Orkestra Kuala Lumpur di bawah pimpinan Pengarah Muzik, Mohamad Adzan Mohd Fadzil itu dianjurkan dalam format yang lebih gala.


Rozita Rohaizad menyampaikan lagu 'Mahligai Kayangan' pada sidang media konsert 'Malam Nostalgia Lagenda.' -- fotoBERNAMA oleh Mohammad Johary Yaakob.


Konsert yang bermula pada 8.30 malam bertempat di Auditorium DBKL, Menara DBKL 1, dianjurkan secara percuma dengan syarat pengunjung perlu mendapatkan pas masuk percuma di Menara DBKL 1.

Bagi mendapatkan pas masuk percuma, mereka yang berminat boleh menghubungi talian Hotline 03-26176300 (Cik Anis Syafinaz

9 pagi sehingga 5 petang) dalam kadar segera.

Sidang media semalam dimeriahkan lagi dengan persembahan Rozita Rohaizad, yang mendendangkan lagu ‘Mahligai Kayangan´.

-- BERNAMA


Presiden Karyawan (2, kiri) semasa sidang media Konsert Malam Nostalgia Lagenda'. -- fotoBERNAMA oleh Mohammad Johary Yaakob
 
 
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu