Mangsa banjir di Kota Tinggi meningkat kepada 39 orang [ 2m ago ]

TERBAHARU

8minit lalu

Undang-undang kewarganegaraan berdasarkan agama, MP India bertikam lidah

NEW DELHI, 9 Dis -- Parlimen India pada Isnin menyaksikan satu pertikaman lidah yang sengit antara penyokong dan penentang satu undang-undang yang mencadangkan agar kewarganegaraan negara itu diberi berdasarkan agama.

10minit lalu

Yusoff Rawther hadir beri keterangan di Bukit Aman

KUALA LUMPUR, 9 Dis -- Muhammed Yusoff Rawther hari ini hadir memberi keterangan di Bukit Aman susulan dakwaan dirinya dicabul Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

10minit lalu

Liberalisasi gula akan beri manfaat kepada pengguna -- Chong

KUCHING, 9 Dis  -- Dasar liberalisasi pembekalan gula di Sarawak tidak akan memberi kesan serta merta kepada harga komoditi itu, sebaliknya ia akan memberi manfaat kepada pengguna dalam tempoh jangka masa panjang, kata Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Chong Chieng Jen.

12minit lalu

Perubahan lalu lintas di sebahagian jalan di Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR, 9 Dis -- Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan membuat penukaran aliran lalu lintas di persimpangan Jalan Maharajalela/ Jalan Sultan Sulaiman, di sini, pada 14 Dis ini bermula pada 12.01 tengah malam (Sabtu).

15minit lalu

MEC, MTDC bekerjasama bantu persiap PKS ke arah teknologi digital

BANGI, 9 Dis -- Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) menjalinkan kerjasama dengan Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) untuk membantu mempersiapkan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) beralih kepada penggunaan teknologi digital dalam perniagaan.

18minit lalu

Lelaki warga Indonesia ditahan, bunuh rakan senegara

KUCHING, 9 Dis-- Polis menahan seorang lelaki warganegara Indonesia yang merupakan suspek utama kes bunuh rakan senegara dalam kejadian di kebun kelapa sawit di Kampung Abit, Serian, Khamis lepas.

21minit lalu

70 peratus pendapatan rakyat Malaysia dibelanjakan untuk keperluan, perumahan, pengangkutan

KUALA LUMPUR, 9 Dis  -- Hampir 70 peratus pendapatan bulanan rakyat Malaysia dibelanjakan untuk barangan keperluan, perumahan dan pengangkutan, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

31minit lalu

Projek NFCP 1 dianugerah kepada pemegang lesen pada Januari 2020

CYBERJAYA, 9 Dis -- Fasa pertama Pelan Gentian Optik dan Kesalinghubungan Negara (NFCP 1) akan dianugerahkan kepada pemegang lesen yang berjaya dipilih menerusi proses tender, pada awal Januari 2020, kata Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) Al-Ishsal Ishak. 

36minit lalu

Duti import peralatan menangkap ikan dicadang dihapuskan

KUALA LUMPUR, 9 Dis -- Duti import terhadap peralatan menangkap ikan seperti pukat, jaring dan enjin dicadang dihapuskan bagi membantu meringankan bebanan golongan nelayan tradisi.

41minit lalu

80 keluarga di Kampung Ladang Kalidonia bakal dapat rumah baharu percuma

GEORGE TOWN, 9 Dis -- Penduduk Kampung Ladang Kalidonia Daerah Seberang Perai Selatan (SPS) boleh menarik nafas lega apabila projek perumahan yang dinanti-nantikan mereka bakal direalisasikan dengan pembinaan rumah mampu milik jenis kluster satu tingkat di kawasan itu.