Dua pegawai dan tiga anggota polis ditahan kerana positif dadah - Zamri [ 15m ago ]

TERBAHARU

22minit lalu

Kursus pra persaraan kepada pesara guru mula tahun 2020 - Mistirine

KENINGAU, 23 Okt  -- Kursus Pra Persaraan bagi bakal-bakal pesara di kalangan warga pendidik di negeri ini akan bermula pada tahun hadapan, kata Pengarah Pendidikan Sabah Dr Mistirine Radin.

25minit lalu

Sesi pendengaran awam IPCMC di empat negeri

KUALA LUMPUR, 23 Okt -- Sesi pendengaran awam mengenai Rang Undang-undang Suruhanjaya Bebas Aduan Salah Laku Polis (IPCMC) akan diadakan di empat negeri bagi mendapatkan maklum balas pihak-pihak berkepentingan dan orang awam.

30minit lalu

PDC terus rancakkan industri pelaburan Pulau Pinang

BATU KAWAN, 23 Okt  -- Kerajaan Negeri Pulau Pinang menerusi Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) akan terus merancakkan perkembangan industri di negeri ini dengan mengintai lebih banyak peluang pelaburan dalam sektor industri elektrik & elektronik (E&E).

41minit lalu

KPM sasar tubuh kesatuan pelajar di lima universiti tahun depan

KUALA LUMPUR, 23 Okt  -- Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menyasarkan untuk menubuhkan kesatuan pelajar di lima universiti awam pada tahun depan, kata Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik.

52minit lalu

Kerajaan Sarawak akan bincang dengan MASwings isu kenaikan harga tiket ke Bario

KUCHING, 23 Okt -- Kerajaan Negeri Sarawak akan terus mengadakan perbincangan dengan pihak  MASwings mengenai kenaikan harga tambang penerbangan syarikat itu ke atas warga asing untuk ke tanah tinggi Bario dan kawasan peranginan Mulu mulai 1 November depan.

58minit lalu

PLUS tutup semua lorong tambah nilai mulai esok hingga 29 Okt

KUALA LUMPUR, 23 Okt -- PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan menutup semua lorong tambah nilai di plaza tol bermula esok sehingga 29 Okt bagi melancarkan pergerakan trafik sepanjang musim perayaan Deepavali yang akan disambut Ahad ini.

1jam lalu

Wong Foo Tin presiden baharu Majlis Perbandaran Sandakan

KOTA KINABALU, 23 Okt -- Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan negeri Wong Foo Tin, 54, dilantik sebagai Presiden Majlis Perbandaran Sandakan (MPS) yang baharu.

1jam lalu

Wanita muslim belanja lebih RM335 bilion semasa melancong

KUALA LUMPUR, 23 Okt -- Lebih kurang 63 juta wanita Muslim berbelanja lebih daripada US $80 bilion atau RM335 bilion ketika membuat perjalanan pada tahun lepas, menurut laporan yang dikeluarkan oleh MasterCard dan CrescentRating.

1jam lalu

KPDNHEP jangka peningkatan pendaftaran cap dagangan pada Disember

KUALA LUMPUR, 23 Okt  -- Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) menjangkakan peningkatan sehingga 4,000 permohonan pendaftaran cap dagangan daripada peniaga dan usahawan selepas Akta Cap Dagangan 2019 dikuatkuasakan Disember ini.

1jam lalu

Tindakan Armenia ancam keselamatan dunia, kata menteri luar Azerbaijan

BAKU, 23 Okt  -- Pendudukan berterusan wilayah Azerbaijan oleh Armenia menimbulkan ancaman serius terhadap keamanan serantau dan dunia, selain melemahkan usaha negara ini memanfaatkan sepenuhnya potensi pembangunan mampan, kata Menteri Luar Elmar Mammadyarov.