BERNAMA.com - Costa Coffee Lantik Gapurna Permai Sebagai Francais Utama
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA EKONOMI


Costa Coffee Lantik Gapurna Permai Sebagai Francais Utama

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 
KUALA LUMPUR, 8 Mac (Bernama) -- Gapurna Permai Sdn Bhd (GPSB), anak syarikat milik penuh Oil Ehsan Sdn Bhd (OESB) telah dilantik sebagai francais utama di Malaysia oleh jenama kopi dari United Kingdom (UK), Costa Coffee PLC (Costa).

Kedua-dua syarikat dalam satu kenyataan bersama hari ini, memberitahu terma-terma perjanjian mengenai pelantikan tersebut telah ditandatangani awal hari ini, dengan GPSB diwakili oleh pengarahnya, Nor Izzati Tan Sri Mohamad Salim, manakala Costa diwakili oleh Pengarah Urusan untuk Timur Tengah dan Asia (Costa MEA) Clair Preston-Beer.

"Kami amat gembira untuk terlibat dalam kerjasama strategik ini dengan rakan kongsi yang kukuh seperti Gapurna Permai, yang dilengkapi dengan pengetahuan yang diperlukan bagi membawa jenama kopi kegemaran UK ke Malaysia.

"Ini memenuhi cita-cita pertumbuhan antarabangsa Costa, tetapi yang lebih penting lagi, ia membolehkan kami untuk menggembirakan pelanggan di seluruh dunia dengan kopi buatan tangan kami yang hebat," kata Preston-Beer.

Sementara itu, Nor Izzati berkata GPSB berasa yakin bahawa jenama kopi itu akan akan mendapat sambutan di Malaysia.....
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu