BERNAMA.com - Celcom Peruntuk Perbelanjaan Modal RM1.3 Bln Naik Taraf, Kembang Rangkaian
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA EKONOMI


Celcom Peruntuk Perbelanjaan Modal RM1.3 Bln Naik Taraf, Kembang Rangkaian

Tarikh kemaskini: 08/03/2018
 
KUALA LUMPUR, 8 Mac (Bernama) -- Penyedia rangkaian data, Celcom Axiata Bhd, memperuntukkan kira-kira RM1.3 bilion sebagai perbelanjaan modal tahun ini, dengan sebahagian besar akan digunakan untuk menaik taraf dan mengembangkan rangkaian.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Michael Kuehner, berkata perbelanjaan modal itu juga akan disalur bagi mempercepatkan proses pendigitalan, yang sudah berlangsung sejak tahun lepas, bagi meningkatkan pengalaman pelanggannya.

Kami memperuntukkan perbelanjaan modal yang rendah (2017:RM1.4-1.5 bilion) pada 2018 kerana tahun lalu kami memerlukan sokongan di pasaran dan juga untuk membentuk lebih banyak rangkaian asas.

"Untuk tahun ini, kami akan lebih memberi tumpuan untuk meningkatkan lapisan asas yang dibentuk dan perbelanjaan modal yang rendah adalah memadai," katanya pada taklimat media yang disiarkan secara langsung dari Nusajaya, Johor, hari ini.

Mengumumkan keputusan kewangan Celcom untuk suku tahun keempat, Kuehner berkata, hasil perkhidmatan meningkat 2.5 peratus kepada RM1.56 bilion dan jumlah hasil meningkat 7.4 peratus kepada RM1.77 bilion suku tahun ke suku tahun.....
 
 
 

       Berita Utama Terdahulu