Dollah mahu anak-anak buah kekal konsisten [ 7m ago ]

Senarai Berita

Agong terima persembahan syiling khas sempena pertabalan

KUALA LUMPUR, 26 Julai (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan menerima persembahan syiling khas daripada Bank Negara Malaysia.

Hari Pertabalan Agong juga cuti umum untuk pekerja swasta

PUTRAJAYA, 26 Julai (Bernama) -- Tarikh 30 Julai ini yang diumumkan Kerajaan Persekutuan sebagai hari kelepasan am tambahan di seluruh negara sempena Hari Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-16, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah adalah juga cuti umum yang diperuntukkan kepada para pekerja di sektor swasta menurut Seksyen 60D (1)(b) Akta Kerja 1955.

"Saya tidak terkata..." - Yang di-Pertuan Agong

KUANTAN, 24 Julai (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini, menzahirkan baginda amat tersentuh dengan kehilangan tiga nyawa pada kebakaran di Sungai Isap 2 di sini, Ahad lepas. 

Agong lawat mangsa kebakaran hari ini

KUANTAN, 24 Julai (Bernama) — Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah mencemar duli menziarah keluarga mangsa kebakaran yang mengorbankan tiga beranak di Kampung Sungai Isap 2 di sini, hari ini. 

Keprihatinan Sultan Abdullah sentuh perasaan

Oleh Kurniawati Kamarudin

KUALA LUMPUR, 24 Julai (Bernama) -- Sikap prihatin yang amat sinonim dengan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Al-Mustafa Billah Shah turut dirasa sendiri petugas media yang mewawancara Seri Paduka sempena Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-16 di Istana Negara baru-baru ini.

Set gamelan 208 tahun Iringi Istiadat Pertabalan

KUANTAN, 23 Julai (Bernama) -- Set gamelan berusia 208 tahun yang akan digunakan bagi mengiringi dan menyerikan Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-16, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah pada 30 Julai ini mempunyai kisah yang bernilai untuk dikongsi. 

Agong zahir takziah kepada keluarga kebakaran

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini, menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga tiga mangsa yang maut dalam kebakaran di Kampung Sungai Isap 2 di sini, pagi tadi.