malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

Senarai Berita PERSPEKTIF ISU MASA KINI

 
 

Serangan Selektif Pembangkang Ke Atas Pelaburan China Berniat Jahat

Oleh Voon Miaw Ping

KUALA LUMPUR, 7 Mac (Bernama) -- Hubungan jangka panjang lebih empat dekad antara Malaysia dan China dalam pelbagai bidang telah membawa manfaat konkrit bagi negara dan rakyatnya, bertentangan dengan dakwaan bahawa ia membawa lebih banyak kemudaratan daripada kebaikan.

 

Felda Pintu Rezeki Peneroka

Oleh Nik Nurfaqih Nik Wil

KUALA LUMPUR, 6 Mac (Bernama) -- Sejak penempatan pertama dibuka pada tahun 1958 di Lurah Bilut, Pahang, Felda yang pada awalnya ditubuhkan atas tujuan membasmi kemiskinan, kini ternyata menjadi tempat mengubah nasib golongan peneroka.

 

Kuasa Wanita: Bukti Kemampuan Lonjak Ekonomi Keluarga

Oleh Syamsiah Sahat dan Yasmin Ahmad Zukiman

KUALA LUMPUR, 2 Mac (Bernama) -- Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih, mungkin itulah peribahasa Melayu yang boleh menggambarkan kecekalan Zainab Mohamed dan Wan Azizah Wan Salleh merubah taraf kehidupan keluarga mereka.

 

Ekopelancongan Kiulu Wujud Peluang Pekerjaan Kepada Penduduk Setempat

Oleh Arthur Edward

TUARAN (Bernama) -- Pembangunan ekopelancongan atau pelancongan ekologi di kawasan Kiulu yang terletak kira-kira 60 kilometer dari Kota Kinabalu mewujudkan peluang pekerjaan kepada penduduk setempat, khususnya golongan muda.

 

UMNO, BN Punya Rekod Baik Dan Konsisten Bantu Rakyat

MELAKA, (Bernama) -- UMNO dan Barisan Nasional mempunyai rekod yang baik dan konsisten dalam menyalurkan pelbagai bentuk bantuan dan sumbangan kepada rakyat tanpa mengira fahaman politik, agama atau bangsa.