•   

SUKAN SEA KUALA LUMPUR 2017 › SENARAI BERITA

SETIU, 20 Ogos (Bernama) -- Seramai 25 penunggang acara kuda lasak dalam temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) memulakan perlumbaan tepat pukul 3 pagi di Taman Endurance Antarabangsa Terengganu (TIEP) di sini hari ini.


KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama) -- Malaysia menghidangkan upacara pembukaan rasmi Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang hebat dan memukau penonton yang memenuhi Stadium Nasional, Buklt Jalil dan juga golongan netizen.


KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama)--Majlis perasmian temasya Sukan SEA ke-29 (KL2017) di Stadium Nasional, Bukit Jalil di sini, malam ini bukan sahaja memikat hati ribuan penonton yang membanjiri stadium berkenaan malah turut memukau warga asing yang mengambil kesempatan menyaksikan acara penuh gemilang itu.


KUALA LUMPUR, 20 Ogos (Bernama) --Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin telah memohon maaf kepada rakan sejawatannya dari Indonesia atas kesilapan yang berlaku berhubung bendera Indonesia di dalam sebuah buku panduan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017.


KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama) --Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) akan memanggil pihak pengurusan Kiffah Travel & Tours Sdn. Bhd bagi membantu siasatan kes pemandu Sukan SEA 2017 (KL2017) daripada syarikat berkenaan yang dipercayai tidak mempunyai lesen memandu.


KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama) --Nur Dhabitah Sabri yang genit dan periang merupakan 'kejutan' yang dirahsiakan dan ditunggu-tunggu apabila muncul dalam aksi penuh dramatik 'diterbangkan' untuk menyalakan obor kawah Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) pada upacara pembukaan rasmi temasya dwitahunan itu malam ini.


KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama) -- Hujan lebat tidak menghalang orang ramai 'Bangkit Bersama!' memenuhi segenap ruang Stadium Nasional Bukit Jalil bagi menyaksikan upacara pembukaan gilang gemilang Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017).